Vasaros receptas: Stelos salotos


2008-08-07
Parengė Virginija Skučaitė
Vasaros receptas: Stelos salotos

Vasara rieda į pabaigą. Tad stenkimės pateikti šeimai kuo daugiau ir įvairesnių salotų. Siūlome itin skanių, greit paruošiamų, be jokių prieskonių salotų receptą, kuriuos pateikė dienraščio skaitytoja Stela V.

Salotoms reikės:

Vieno pakelio maišeliuose verdamų ryžių.
Nedidelės Pekino salotų gūžės.
100 g fermentinio "Dvaro" sūrio.
Indelio konservuotų ananasų (gabaliukais).
Indelio konservuotų kukurūzų.
Kėdainių majonezo be konservantų (tinka tik šis majonezas).

Ryžius išvirti, nuvarvinti, salotą supjaustyti kelis kartus skersai, perjauti išilgai ir visą susmulkinti, sudėti išgriebtus iš indelių ananasus ir kukurūzus. Viską sumaišyti su reikiamu kiekiu majonezo. Svarbu - jokių prieskonių! Šios ypač skanios bei gaivios salotos tiks ir prie mėsos, ir prie žuvies patiekalų.