Vasaros receptas: Doloresos kotletai


2008-08-04
Parengė Virginija Skučaitė
Vasaros receptas: Doloresos kotletai

Klysta galvojantys, kad neįmanoma gamtoje ant grotelių išsikepti labai skanių kotletų. Žinoma aktorė Doloresa Kazragytė, nors ir nelabai mėgsta gaminti, ne kartą yra vaišinusi savo svečius, atvažiuojančius pas ją vasarą į sodybą prie ežero, ant grotelių keptais kotletais.

Grilio kotletams paruošti reikės:

Didelio susmulkinto svogūno ropelės.
Dviejų žalių kiaušinių.
Kelių žiupsnių smulkintų mėgiamų prieskoninių daržovių (būtų gerai neužmiršti raudonėlio) arba pagal skonį mėgiamų sausų mėsos prieskonių.
Vienos citrinos sulčių.
Poros šaukštų džiūvėsėlių.
Druskos.
Pipirų.
Apie 800 g maltos mėsos (galima kiaulieną sumaišyti su malta žuvimi ar paukštiena ir pan.).

Mėsą sumaišyti su kitomis sudedamosiomis dalimis, formuoti kotletus ir, pamirkius juos gerai išplaktame baltyme, dėti ant grotelių.
Pastaba: baltymas plakamas iš trečiojo kiaušinio arba iš antrojo, jo trynį sudėjus į faršą.