Staigmena mamai


2009-07-04
Staigmena mamai

Veretos Rupeikaitės nuotr.


Vasaros receptas

Abiturientas Ignas virtuvėje šeimininkauti pradėjo būdamas 15 metų. Jis niekada nėra gaminęs pagal receptą – pravėręs šaldytuvą įvertina, kokių yra produktų, ir imasi darbo. Tikslas – kad būtų jam pačiam skanu. Kulinarijos gudrybių išmokęs iš močiutės, jis kaskart mėgina eksperimentuoti. Antai Igno išrastu naminio majonezo receptu žavisi visi šio produkto paragavusieji. Gamindamas vaikinas vadovaujasi principu – naudoti mažiau druskos, daugiau prieskonių, žalios mėsos nemarinuoti. Ar patiekalas pavyks – jis užuodžia pagal kvapą.

Vieną karštą popietę jam norėjosi kažko ir sotaus, ir lengvo. Be to, nauju sukurtu patiekalu norėjo nustebinti mamą. Vakarop jai paskambino ir paragino: "Mama, greičiau važiuok namo, pagaminau vakarienę!"

4 vištų šlaunelės,

2 stiklinės ryžių,

1 morka,

1 svogūnas,

1 pomidoras,

1 saliero stiebas,

2 šaukštai grietinės,

prieskonių su ciberžole, druska.

Kol verda ryžiai, supjaustytas daržoves reikia pakepinti aliejuje keptuvėje, įdėti grietinės. Į pagamintą daržovių padažą sudėti išvirtus ir nusunktus ryžius, ant viršaus – vištų šlauneles. Patiekalo viršų reikia apibarstyti prieskoniais bei druska. Įpylus šlakelį vandens ir uždengus dangčiu, troškinti ant silpnos ugnies 20–30 min.