Rudens receptas: kopūstų ir faršo troškinys


2008-09-03
Parengė Aldona Kibirkštienė
Rudens receptas: kopūstų ir faršo troškinys

1 kopūstas,
250 g kiaulienos faršo,
250 g jautienos faršo,
2 svogūnai,
2 morkos,
100-200 g šviežių ar džiovintų grybų,
šaukštas sviesto,
šaukštas grietinės,
kelios petražolių ar salierų šakelės,
keli karčiųjų pipirų grūdeliai,
šaukštas pomidorų tyrės.

Kopūstą supjaustyti ir apvirti. Morkas nuskusti, sutarkuoti. Faršą ir supjaustytus svogūnus apkepinti aliejuje. Atskirai pakepinti grybus. Viską sumaišyti su kopūstu ir morkomis, troškinti valandą. Baigiant troškinti pridėti grietinės, sviesto ir pomidorų tyrės.