Nuogaliai kėsinasi į paplūdimius


2008-06-09
kaunodiena.lt
Nuogaliai kėsinasi į paplūdimius

Mėgstantiems kaitintis be maudymosi kostiumėlių asmenims nepakanka nudistų, moterų ar vyrų paplūdimių. Kai kurie išsirengia nuogai ir nuošalesniuose ar bendruose pliažuose, rašo dienraštis „Klaipėda".

Melnragėje tarp pagrindinio tako ir šiaurinio molo jau trečius metus nebėra moterų paplūdimio. Klaipėdos tarybos sprendimu moterų paplūdimys perkeltas tolėliau - tarp pirmojo ir antrojo Melnragės paplūdimių. Sprendimas priimtas tikintis, kad dailiosios lyties atstovėms čia turėtų būti ramiau ir erdviau.Be to, esą buvęs moterų paplūdimys yra per arti uosto vartų, tad čia apskritai maudytis nerekomenduotina.

Tačiau dailiosios lyties atstovėms politikų sprendimai nė motais. Jos ir toliau vien tik Ievos kostiumais eina kaitintis į buvusį moterų pliažą. Moterys aiškina, kad joms taip patogiau. Senasis paplūdimys arčiau autobusų stotelės ir pagrindinio tako, o iki naujojo esą toli pėdinti.

Toks moterų noras degintis be drabužių senojoje vietoje patinka ne visiems. Kai kuriuos, užsimaniusius nueiti iki molo, trikdo tai, kad jo link vedantį pajūrio ruožą užėmusios nuogos moterys.

Klaipėdietė Dalia pasakojo, kad dėl Melnragėje įsikūrusių nuogų moterų jai sudėtinga su šeima pasiekti molą.

"Išėję pasivaikščioti su šeima turime apgalvoti savo maršrutą, nes nei mums, nei vaikams nemalonu žiūrėti į nuogų moterų grožybes. Nesuprantu, kodėl visiškai nesprendžiama ši problema? Juk moterų pliažas visai kitoje pusėje", - piktinosi Dalia.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Urbonas pasakojo, kad dailiosios lyties atstovių potraukis buvusiam Melnragės moterų paplūdimiui stebina ir gelbėtojus. Viršininkas teigė nesuprantantis, kuo senasis paplūdimys taip traukia moteris.

„Iš pat ryto moterų virtinės Melnragėje suka į kairę - buvusio moterų pliažo link. Jeigu žmonės išmina takelį, tai ir eis juo. Gali tvoras pastatyti, vis tiek perlips ir eis", - kalbėjo V.Urbonas.

Nors į kairę nuo pagrindinio Melnragės tako pasibaigia oficialios pliažo ribos, gelbėtojai vis tiek jį sergsti, nes poilsiautojų čia apstu.

Viršininkas pastebėjo, kad pastaruoju metu ir oficialiuose moterų paplūdimiuose poilsiautojos nebe taip pyksta, jeigu pro jų valdas praeina besižvalgydami vyrai.

„Smėlio į akis nebežeria, kaip anksčiau", - šyptelėjo jis.

Ne tam skirtose vietose besikaitinančių nuogalių yra ne tik Klaipėdos, bet ir Palangos bei Nidos  paplūdimiuose.

Nors Nidoje nudistų paplūdimys yra atokiau nuo moterų, vyrai nuogi eina kaitintis ir į dešiniau esančią dailiosios lyties atstovių teritoriją.

„Nudistų paplūdimys pažymėtas riboženkliu, ant kurio pavaizduoti nuogi vyras ir moteris, bet gal jis nepakankamai aiškus. Gal reikės dar ir raštu užrašyti, kur nudistų paplūdimys?" - svarstė Neringos gelbėjimo stočių viršininkas Gintaras Kuprys.

 

„Scanpix" nuotr.