Nemokamoje jogos pamokoje – šešiese


2009-09-21
Eglė Stankevičiūtė
Nemokamoje jogos pamokoje – šešiese

Andriaus Kupčinsko iš Vilniaus mero pasiskolinta idėja skatinti miestiečius nemokamai sportuoti viešai padvelkė svilėsiais.

"Esu kandidatė į naujokus", – nusiavusi pasisveikino į Kauno jogos studiją šeštadienio rytą atėjusi garbaus amžiaus kaunietė. Į Kauno mero išreklamuotąjį pirmąjį nemokamą jogos užsiėmimą, skirtą senjorams, atėjo tik ši ir dar penkios moterys.

Visgi treniruotę vedusi instruktorė Izolda Jakuševa padėties nedramatizavo. "Turbūt informacija apie užsiėmimus nepasklido taip plačiai, kad pasiektų norinčiųjų ausis", – atrodo, Savivaldybės viešųjų ryšių specialistų išplatintas kvietimas Lietuvos jogos asociacijos senjorų skyriaus vadovei nepasirodė pakankamai išreklamuotas.

Smalsumas, sveikatos problemos, noras pasiekti emocinį stabilumą, teigiami aplinkinių atsiliepimai apie jogos užsiėmimus – tokias apsilankymo jogos studijoje priežastis vardijo susirinkęs moterų būrelis. Daugelis garbaus amžiaus moterų apie nemokamą jogos pamoką išgirdo iš savo dukrų. "Krizė, neturiu pinigų vaistams – gal joga padės sumažinti stuburo skausmus. Tikiuosi, pagerins ir psichikos sveikatą", – vylėsi Nijolė Raubienė.

Jogos trenerė pasakojo, kad kiekvienai amžiaus grupei pritaikomi skirtingi jogos pratimai. Pagyvenusio amžiaus žmonėms joga turi suteikti naudą ne tik kūnui, bet ir sielai: suteikti ramybės, apmalšinti vienatvės jausmą, kompensuoti bendravimo trūkumą. "Jie neieško mistinių nušvitimų, senjorams svarbu suderintas fizinis krūvis ir dvasinė ramybė. Vydūnas rašė: daug svarbiau rūpintis sveikata nei ligų gydymu", – pastebėjo I.Jakuševa.