Motociklai svarbiau už kraują


2008-08-04
Šarūnė Kutinskaitė
Motociklai svarbiau už kraują

Antrus metus iš eilės organizuojant kraujo donorystės akciją, motociklininkai pagailėjo savo kraujo.

Šeštadienį paskelbta "Motociklininkų kraujo donorystės diena". Tačiau galingų dviračių priemonių vairuotojai tik iš dalies pateisino šiuos žodžius.

"Tikimės sugriauti visuomenėje nusistovėjusią nuomonę ir įrodyti, kad motociklais važinėja brandūs asmenys, norintys ir galintys padėti kitiems", - tikino akcijos dalyvis Antanas Petrauskas.

Ankstyvą rytą į Kauno kraujo donorystės centrą atskubėjęs su kolega Vilimu, jaunuolis prisijungė prie akcijos, paskelbtos penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose: Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. "Pirmą kartą kraują daviau už pinigus, o dabar nutariau tapti neatlygintinu kraujo donoru", - laukiamajame gurkšnodamas kavą pasakojo A.Petrauskas.

Netrukus motociklininkai buvo palydėti į procedūrinį kabinetą, kuriame jie padovanojo po 450 g savo kraujo. "Keista rankose laikyti maišelį, kuriame teliuškuoja šiltas mano paties kraujas", - sunkiai slėpdamas susijaudinimą kalbėjo Antanas.

Vyro skaičiavimais, akcijos dieną Lietuvos kraujo donorystės centruose apsilankė netoli 40 motociklininkų. Prisiminus, kiek jų švilpia keliais baikerių švenčių metu, tai buvo labai negausi akcija. Matyt, šiltą vasaros dieną iškylos motociklais buvo svarbiau nei dovanoti kraują.