Laišką grąžino žuvis


2008-01-28
Laišką grąžino žuvis

Jeigu kada per iškilmingą renginį simboliškai į dangų paleisite laišką, nenustebkite, jei po daugelio metų jis sugrįš. Panašiai nutiko vienai japonei mergaitei, kuri prieš penkiolika metų į dangų paleido savo laišką.

Ranka rašytą laišką prieš 15 metų su oro balionu į dangų pasiuntė šešiametė mergaitė. Ketvirtadienį vienas žvejys vis dar įskaitomą popieriaus lapą surado ant gličios plekšnės, ištrauktos su kitu jo laimikiu. Jis taip pat rado nutrauktą virvelę ir raudono baliono dalelę.

Vyras išlankstė popierių ir suprato, kad šis laiškas – mažametės mergaitės iš Kavasakio pradinės mokyklos. Kavasakis yra už 150 km nuo tos vietos prie Čiošio uosto, kur buvo sugauta žuvis.

Siuntėja Natsumi Shirahige ir jos draugai savo laiškus į dangų paleido per mokyklos 120-ųjų metinių minėjimą, kuris įvyko 1993 metais. „Mūsų mokyklai – 120 metų. Jei rasite šį laišką, prašau man parašyti“, – sakoma laiške, kuriame nurodytas mokyklos adresas.

21 metų N.Shirahige, kuri dabar mokosi universitete, sakė: „Negaliu atsistebėti tuo, kad laiškas išliko 15 metų. Nesitikėjau, kad atsakymą gausiu tokiu būdu.“