„Europos kultūros sostinės" renginiuose talkins savanoriai iš užsienio


2008-06-09
kaunodiena.lt
„Europos kultūros sostinės

Birželį į Vilnių atvyksta 12 savanorių iš Didžiosios Britanijos, Graikijos, Italijos, Prancūzijos ir Slovakijos. Jie prisijungs prie Lietuvos savanorių bendruomenės, šiuo metu vienijančios virš 250 narių, ir dalyvaus programos „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" birželio renginiuose „Tebūnie naktis" ir „Terno Vilna" (Jaunas Vilnius).

Vilnius yra viena pirmųjų Europos kultūros sostinių, įgyvendinančių tarptautinę savanorių programą. Ji finansuojama iš Europos Sąjungos programos „Veiklus jaunimas" lėšų. Užsienio šalių savanorių kelionei, mokymams, apgyvendinimui ir maitinimui skirta daugiau nei 50 tūkst. eurų.

Dar vieno pastiprinimo iš užsienio savanorių Lietuvos sostinė sulauks rugsėjo - lapkričio mėnesiais. Tuo tarpu 2009-ais metais, Vilniui tapus Europos kultūros sostine, į jį kas mėnesį atvyks vis naujas savanorių būrys.

Į tarptautinės savanorystės programas žada įsitraukti ir savanoriai iš Lietuvos - kitąmet jie vyks į Lincą, kuris 2009-aisiais taip pat taps Europos kultūros sostine.

„Savanorius iš svetur vadiname Vilniaus ambasadoriais, nes sugrįžę į gimtąsias šalis jie toliau skleis žinias apie Vilnių ir jo kultūrinį gyvenimą, pasakos apie jo žmones. Be to, viešnagės metu patirtus įspūdžius jie įamžins pačių susuktame filmuke, kurį vėliau demonstruos savo šalyse", - pasakoja „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" savanorių projektų vadovė Sigita Vičaitė.