Daržovių garnyras


2009-06-18
Daržovių garnyras

Vasaros receptas

1 svogūnas,

1 česnako skiltelė,

1/2 puodelio rudojo romo,

2 šaukštai vyno acto,

1 papaja,

500 g jautienos,

2 ananaso griežinėliai,

aliejaus.

Mėsą supjaustyti maždaug 3 cm dydžio kubeliais, svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti ir kartu su gabaliukais supjaustytais ananasais suberti į mėsą. Į mėsos ir prieskonių mišinį supilti romą ir marinuoti 3–4 val. Papają nulupti, supjaustyti kubeliais ir kartu su ananaso gabaliukais bei mėsa paeiliui suverti ant iešmelių. Kepsniukus kepti ant kepsninės vis pašlakstant aliejumi ir actu.

4 pomidorai,

2 cukinijos,

1 baklažanas,

2 kukurūzai,

1 raudona paprika,

8 dideli pievagrybiai,

druskos, pipirų, aliejaus.

Papriką ir kukurūzus supjaustyti į 4 dalis, cukinijas ir baklažanus – storais griežinėliais, daržoves ir grybus paeiliui suverti ant iešmų, paskaninti pipirais ir druska. Iš abiejų pusių aptepti aliejumi ir kepti.