Apipjaustymas - surūdijusiu peiliu


2008-08-14
kaunodiena.lt
Apipjaustymas - surūdijusiu peiliu

Gana šokiruojančias nuotraukas savo skaitytojams pateikia naujienų portalas bild.de. Nuotraukose užfiksuotas 12-mečio Kenijos berniuko lytinių organų apipjaustymo ritualas, kuris atliekamas su aprūdijusiu peiliu.

Apipjaustomas berniukas pagal ritualo tradicijas nė menkiausiu veido raumenėliu negali parodyti, kad jam skauda. Apipjaustymu parodomas, kad berniukas virsta vyru, todėl ir procedūrą turi iškęsti kaip vyras.

Šis ritualas yra dalis Kenijoje gyvenančios Bukhusu genties kultūros. Maždaug 900 tūkst. genties žmonių gyvena gana šiuolaikišką gyvenimą, tačiau vis dar propaguoja senovinį apipjaustymo ritualą.

Kas dvejus metus Bukhusu gentis švenčia 11-13 metų berniukų apipjaustymo šventę. Pirmiausia berniukai išsimaudo šaltoje upėje, paskui jie plikai nuskutami, kad būtų atsikratyta visų nuodėmių.

Ritualo ceremonijos metu susirenka minios genties atstovų. Tėvai patys atveda savo vaikus į ceremonijos vietą. Nors apipjaustymas tetrunka kelias sekundes, žaizdoms sugyti prireikia trijų mėnesių.