Plečiamas prekybos centrų „Banginis" tinklas


2008-08-04
kaunodiena.lt
Plečiamas prekybos centrų „Banginis

Prekybos centras „Banginis", iki šiol veikęs tik Vilniuje, tampa prekybos centrų tinklu. Šių metų rudenį bus atidarytas dar vienas prekybos centras „Banginis" Klaipėdoje bei vystomas naujas projektas Kaune.

Prekybos centrų „Banginis" plėtra paremta „power center" koncepcija, kai prekybos centre dominuoja keli stambūs nepriklausomi operatoriai - pagrindiniai traukos objektai. Didžiausią prekybos plotą tinklo „Banginis" prekybos centruose užims statybos, remonto ir buities prekių tinklo parduotuvė „Senukai" bei maisto prekių operatorius - Klaipėdoje tai bus „Maxima XXX".

Prekybos centrai „Banginis" išsiskirs iš kitų orientacija į prekybą namų apyvokos ("home improvement") bei kitomis specializuotomis prekėmis - čia įsikurs parduotuvės, prekiaujančios baldais, elektronikos, gerbūvio kūrimo, žvejybos, gyvūnų priežiūros ir kitomis prekėmis. Tėveliai ras prekių vaikams. Prekybos centre bus ir asortimentą papildančių prekių: veiks vaistinė, knygynas, vyno bei juvelyrinių dirbinių parduotuvės, įsikurs ir įvairūs paslaugų teikėjai.

Kuriantis prekybos centrų „Banginis" tinklui, atsinaujina ir jo prekės ženklas, kuriame pavaizduotas stilizuotas banginis, primenantis pastato formas. Jis atspindi prekybos centro koncepciją bei jo savybes - didelis, solidus, patogus ir savas.

Prekybos centrų „Banginis" tinklo investuotojas yra bendrovė „Baltic Shopping Centers", kuriai kartu su prekybos parku „Banginis" Vilniuje priklauso ir prekybos bei laisvalaikio centras „Mega" Kaune. Per 2008-2009 metus bendrovė į šiuo metu vystomus objektus Lietuvoje planuoja investuoti apie 380 mln. litų - tai ne tik prekybos ir laisvalaikio centro „Mega" antrasis plėtros etapas, bet ir kiti komercinio nekilnojamojo turto projektai didžiausiuose Lietuvos miestuose.