Lietuviai patvirtino esą žaislai nesaugūs, latviai - paneigė


2008-06-11
kaunodiena.lt
Lietuviai patvirtino esą žaislai nesaugūs, latviai - paneigė

Šią savaitę "Maxima LT" gavo atsakymą iš Latvijos laboratorijos, kuriai buvo perdavusi papildomai ištirti žaislus "Baba mama". Prieš keletą mėnesių Valstybinė ne maisto produktų inspekcija šiuos žaislus pripažino nesaugiais.

Tuo tarpu akredituota Latvijos laboratorija patvirtino, jog žaislas yra saugus, o jame esančių medžiagų kiekis atitinka patvirtintus standartus.

Lietuvos Valstybinei ne maisto produktų inspekcijai nustačius, jog kenksmingos medžiagos žaisluose viršija nustatytas normas, "Maximai" buvo uždrausta prekiauti jais, o pirkėjai informuoti apie galimybes grąžinti žaislus į parduotuves bei susigrąžinti sumokėtus pinigus. Tačiau kilus abejonėms, pardavėjai papildomai atidavė žaislą ištirti nepriklausomai Latvijos laboratorijai.

Daugiau nei mėnesį trukusio Latvijos ekspertų tyrimo metu nustatyta, jog cheminių medžiagų kiekis žaisluose "Baba mama" atitinka Lietuvos Respublikos ir Europos Sąjungos teisės aktuose reglamentuotas normas ir neviršija 0,1 proc. plastifikuotos medžiagos masės.

Gauti Latvijos laboratorijos rezultatai registruotu paštu išsiųsti Valstybinei ne maisto produktų inspekcijai bei Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai.