Kandidatų į prezidentus rėmėjai be mokumo problemų


2004-06-12
Kandidatų į prezidentus rėmėjai be mokumo problemų

BNS. Kandidatus į šalies prezidento postą remiantys juridiniai asmenys yra mokūs, neturi skolų ir su savo kreditoriais atsiskaito laiku, rodo vienos didžiausių Lietuvoje kreditų valdymo ir skolų išieškojimo bendrovių “Žvilgsnis iš arčiau” (ŽIA) atliktas tyrimas.

Bendrovės atstovai patvirtino tyrimą atlikę savo iniciatyva.

“Tam, kad nepasikartotų panašus į praėjusius Prezidento rinkimus skandalas, kai bendrovė “Avia Baltica” skyrė milijoninę pinigų sumą, o pati tuo pat metu dalyvavo teisme dėl tokio paties dydžio skolos priteisimo bendrovei Panevėžio statybos trestui, mes įvertinome kiekvieną kandidatą remiančią įmonę”, - teigė “Žvilgsnio iš arčiau” Rinkodaros ir aptarnavimo departamento direktorius Erikas Zubrus.

Palankiausiai ŽIA įvertino Petro Auštrevičiaus rėmėjus.

Informacijos apie kandidatus remiančius fizinius asmenis ŽIA pateikti negali, kadangi įstatymai draudžia interneto svetainėse skelbti jų asmens kodus.

Duomenis apie juridinius asmenis ŽIA renka ir kaupia Įmonių duomenų bazėse, o pagal juos vertina daugiau kaip 60 tūkst. įmonių mokumo galimybes, nustato kreditų limitus, vertina jų mokumą. ŽIA turi daugiau kaip 2,5 tūkst. klientų. Pernai bendrovės pajamos padidėjo beveik du kartus - nuo 0,85 mln. litų iki 1,9 mln. litų.

ŽIA užsiima kreditų vertinimu bei valdymu, skolų išieškojimu, teikia konsultacines paslaugas.

Bendrovė administruoja vienintelį nemokamą Lietuvoje Asmens skolų registrą bei vieną didžiausių įmonių registrų.