Geriausias investuotojas - „Baltic Property Trust"


2008-09-19
Diena Media inf.
Geriausias investuotojas - „Baltic Property Trust

Geriausiu investicijų į nekilnojamąjį turtą valdytoju Lietuvoje tarptautinis kapitalo ir finansų rinkų leidinys „Euromoney" paskelbė „Baltic Property Trust" (BPT) - vieną iš didžiausių komercinio nekilnojamojo turto investuotojų Baltijos regione. Geriausiu valdytoju bendrovė tapo ir Estijoje, Latvijos rinkoje buvo pelnyta antroji vieta.

2007 metais BPT aukštus įvertinimus pelnė keturiose kategorijose: už investicijų valdymą Latvijoje ir Estijoje buvo iškovotos pirmosios vietos, už tokią pačią veiklą Lietuvoje ir Rusijoje - antrosios.

Iš viso į komercinį nekilnojamąjį turtą Lietuvoje BPT yra investavusi apie 200 mln. eurų. Didžioji jų dalis buvo skirta investicijoms į prekybos centrus. BPT įsigijo ir valdo prekybos centrus „Europa", „BIG", „Molas" didžiuosiuose šalies miestuose, taip pat keturis verslo centrus Vilniuje ir kitas mažesnes investicijas Vilniuje ir Kaune.

Kasmet nugalėtojai renkami atlikus apklausas ir įvertinus nekilnojamojo turto kompanijų veiklos rezultatus per paskutinius 12 mėnesių. Apklausų metu savo nuomonę išreiškia patyrę nekilnojamojo turto konsultantai, bankininkai, plėtotojai ir investuotojai Europoje, Azijoje, Persijos įlankos regione ir Šiaurės Amerikoje. Apdovanojimuose dalyvauja į nekilnojamąjį turtą investuojančios bendrovės iš daugiau kaip 50 šalių.