Baigėsi „Agrowill Group" akcijų emisijos platinimas


2008-09-19
Diena Media inf.
Baigėsi „Agrowill Group

Baigtas žemės ūkio investicijų ir vystymo bendrovės „Agrowill Group" viešasis akcijų platinimas smulkiesiems investuotojams. Platinimas vyko šių metų rugsėjo 8-18 dienomis.

„Kaip ir buvo planuota, per viešąjį akcijų platinimą „Agrowill Group" pritraukė 8 mln. 961 tūkst. 87 litus. Surinktos lėšos bus naudojamos įmonės plėtrai bei finansuoti tolimesniems įmonių įsigijimams ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse", - teigia „Finasta įmonių finansai" direktorė Marija Leitonienė.

Pasak jos, aktyviai vykęs akcijų platinimas, esant itin sudėtingai situacijai kapitalo rinkose, parodo investuotojų susidomėjimą ir tikėjimą žemės ūkio perspektyvomis mūsų regione.

„Pritraukiamos privačių investuotojų lėšos prisidės ne tik prie bendrovės „Agrowill Group" plėtros planų, bet ir prie viso žemės ūkio sektoriaus augimo. Žemės ūkio efektyvumas Lietuvoje vis dar tebėra žemas lyginant su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis, tad investicijų poreikis žemės ūkio sektoriui yra didžiulis", - sako „Agrowill Group" generalinis direktorius Valentas Šulskis.

Pasak V.Šulskio, žemės ūkio plėtra pastaraisiais metais, išskyrus 2007 m., atsiliko nuo visos šalies ūkio plėtros tempų. Auganti Europos Sąjungos ir valstybės parama, riboti žemės ištekliai, didesnis veiklos efektyvumas turėtų padėti pasiekti geresnius šio sektoriaus rezultatus, juolab, kad paklausa žemės ūkio produktams pasaulyje išlieka didžiulė.