„Agrowill Group" žengia į Rusiją


2008-09-03
Diena Media inf.
„Agrowill Group

Didžiausia Baltijos šalyse žemės ūkio investicijų ir vystymo bendrovė „Agrowill Group" tęsia plėtrą Rytų Europoje - bendrovė įsigijo 75 proc. ZAO „Agroprom" akcijų.

Pirmieji uždaviniai įsigijus bendrovę Rusijoje - suformuoti žemės masyvus arba įsigyti gamybines bazes. Jau dabar vyksta derybos dėl keletos pelningų bendrovių, kurios užsiima išskirtinai augalininkyste, įsigijimo. Mažiausia iš šių bendrovių apdirba 11 tūkst. hektarų žemės.

Rusijoje bus diegiamas Lietuvoje „Agrowill Group" jau patikrintas centralizuoto valdymo modelis. „Esant derlingesnei žemei ir galimybėms formuoti didesnius nei Lietuvoje žemės masyvus, šis valdymo modelis leis bendrovei Rusijoje pasiekti dar geresnių rezultatų nei savo šalyje",- teigia R.Čepaitis.

Kaip ir kitos juodžemio regiono šalys, Rusija bendrovei „Agrowill Group" yra patraukli dėl itin derlingų žemių, kurių efektyvumo balas siekia net 85 procentus. Tuo tarpu Lietuvoje vyrauja vidutinio ir mažo derlingumo žemė, kurios vidutinis efektyvumo balas tesiekia 45 procentus.

Geriems bendrovės rezultatams Rusijoje įtakos turės ir tai, kad planuojami įsigyti žemės masyvai yra sukoncentruoti vienoje vietoje. Dėl šios priežasties darbuotojų čia prireiks mažiau nei Lietuvoje. Be to, esant dideliems žemių plotams, bus lengviau organizuoti vystymo, sėjomainos bei planavimo procesus.

„Agrowill Group" šiais metais užsienyje jau įsigijo vieną iš didžiausių ir moderniausių Estijos pieno bendrovių „Polva Agro" bei Moldovoje įsteigė įmonę, kuri vystys žemės ūkio veiklą šioje šalyje. Taip pat numatoma plėtra ir į kitas juodžemio regiono šalis - Ukrainą, Rumuniją.

„Agrowill Group" šiuo metu yra didžiausia Baltijos šalyse žemės ūkio investicijų ir vystymo bendrovė, valdanti 15 žemės ūkio bei 23 žemės valdymo bendroves. Dar dviejų žemės ūkio bendrovių įsigijimo procesai bus užbaigti artimiausiu metu. Baltijos regione grupė valdo apie 36 tūkst. hektarų žemės bei turi daugiau kaip 7,5 tūkst. melžiamų karvių bandą.