A.Keserauskas vadovaus valstybinei įmonei


2008-08-07
KD, BNS inf.
A.Keserauskas vadovaus valstybinei įmonei

Valstybės valdomos bendrovės "Lietuvos energija" antrinė įmonė "Kauno energetikos remontas" turi naują valdybą.

Jos pirmininku ir bendrovės generaliniu direktoriumi vakar paskirtas Arūnas Keserauskas, anksčiau dirbęs "Lietuvos energijos" Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės direktoriaus patarėju. Prieš tai jis dirbo Kauno savivaldybės administracijos direktoriumi.

"Neslėpsiu, kad ieškojau darbo energetikos srityje. Gavęs pasiūlymą, ilgai nesvarsčiau. Energetikos sritis man gerai žinoma, ne vienerius metus esu dirbęs", - sakė A.Keserauskas.

Valstybinės įmonės valdybos nariais taip pat tapo buvęs "Schneider Electric" vadovas Baltijos šalims Gediminas Abartis ir "Kauno energetikos remonto" technikos direktoriaus pareigas ėjęs Zenonas Paukštaitis, pranešė "Lietuvos energija".

"Ši įmonė, kaip rangovas, gali dalyvauti statant elektros tinklą, uždarant Ignalinos atominę elektrinę. Pagrindinis tikslas - įmonę padaryti kuo konkurencingesnę", - žadėjo nuo pirmadienio "Kauno energetikos remontui" pradėsiantis vadovauti A.Keserauskas.

Valstybinėje įmonėje dirba 800 žmonių. Naujasis vadovas neatskleidė, kokių permainų bus imtasi pirmiausia. "Reikės revizuoti dabartinę įmonės veiklą. Galbūt teks atsisakyti nerentabilių užsakymų? Dėl darbuotojų skaičiaus kol kas nieko nenorėčiau komentuoti. Peržiūrėję dokumentus nuspręsime, ar jų reikia priimti daugiau, ar mažinti etatų skaičių", - aiškino naujasis direktorius.

A.Keserauskas yra įtrauktas į Tėvynės sąjungos kandidatų sąrašą, dalyvausiančių artėjančiuose rinkimuose į Seimą. "Politika liks nuošalyje. Buvau įtrauktas į sąrašą, tačiau rinkimuose nedalyvausiu. Pateiksiu prašymą, kad mano kandidatūra būtų išbraukta", - žadėjo jis.

Nuo 1945 metų veikianti įmonė "Kauno energetikos remontas" specializuojasi energetinių įrenginių remonto, modernizavimo, montavimo, diagnostikos, atsarginių dalių ir įvairių metalo konstrukcijų gamybos srityse.

"Kauno energetikos remontas" paslaugas teikia elektrinėms, šilumos ir elektros tinklams, laivų remonto ir pramonės įmonėms, statybos organizacijoms Lietuvoje ir užsienyje.