450 tūkst. litų - įmonių socialinei atsakomybei skatinti


2008-08-14
kaunodiena.lt
450 tūkst. litų - įmonių socialinei atsakomybei skatinti

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje pasirašyta sutartis dėl projekto „Įmonių socialinės atsakomybės skatinimas Lietuvoje" finansavimo iš Europos socialinio fondo pagal 2007-2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programą.

Sutartį pasirašė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Paramos fondo Europos socialinio fondo agentūra ir projekto vykdytojas - Jungtinių Tautų plėtros programa.

Projektas bus įgyvendinamas vienerius metus. Tam skirta 450 tūkst. litų Europos socialinio fondo paramos.

Europos socialinio fondo lėšomis finansuojamas projektas padės įmonėms taikyti darnaus vystymosi principus, lengviau prisitaikyti prie pakitusių darbo rinkos sąlygų, didinti įmonių patrauklumą darbuotojams, jų pasitenkinimą savo darbu ir aplinka, socialinį saugumą, lojalumą įmonei.

Įgyvendinant projektą bus rengiamos diskusijos, metodinės priemonės, mokymai, siekiant informuoti įmones apie Lietuvos ir užsienio patirtį diegiant socialinę atsakomybę, bus sudarytos sąlygos įmonėms pritaikyti šiuos principus versle.

Tikimasi, kad parengus metodiką ir gaires dėl lyčių lygybės politikos įgyvendinimo privačiame sektoriuje, atsiras šios politikos integravimo į verslą modelis. Sukūrus įmonių veiklos vertinimo kriterijų sistemą, atsiras galimybės vertinti įmonių socialinės atsakomybės veiklos efektyvumą.