Interneto adresas — asmeniniai duomenys


2008-01-28
Interneto adresas — asmeniniai duomenys

Anot ES asmeninių duomenų priežiūros grupės vadovo, IP adresas – skaičių seka, padedanti internete nustatyti kompiuterį, turėtų būti laikoma asmenine informacija, praneša washingtonpost.com.

ES grupei vadovauja Vokietijos duomenų apsaugos komisaras Peteris Scharras. Grupė ruošia pranešimą, ar „Google“, „Yahoo“, „Microsoft“ ir kitų interneto kompanijų paieškos variklių asmens duomenų apsauga atitinka ES privatumo įstatymus.

P.Scharras, kalbėdamas apie duomenų apsaugą internete, Europos Parlamentui sakė, esą, kai kas nors yra atpažįstamas pagal IP – interneto protokolo adresą – „tai turėtų būti laikoma asmeniniais duomenimis“.

Jo požiūris skiriasi nuo „Google“, kuri tvirtina, jog IP adresas tiktai nurodo kompiuterio vietą, o ne tam tikrą vartotoją.

Tai tiesa, tačiau čia neatsižvelgiama į tai, kad dauguma žmonių nuolatos naudoja tą patį kompiuterį ir tą patį IP adresą.

Kompanija „Google“ pernai buvo pirmoji, sutrumpinusi paieškos informacijos saugojimą iki 18 mėnesių. Ji sutrumpino ir slapukų (angl. cookies) – jie renka informaciją apie tai, kaip žmonės naudojasi internetu – saugojimą nuo 30 iki 2 metų.

delfi.lt, „e Dienos“ inf.