Universitete – naujos studijos


2008-06-11
„Drau­gų" inf.
Universitete – naujos studijos

Nau­jais moks­lo me­tais Vil­niaus uni­ver­si­te­te (VU) bus ga­li­ma stu­di­juo­ti dvi nau­jas ma­gist­ran­tū­ros pro­gra­mas: kri­mi­no­lo­gi­jos ir tarp­tau­ti­nės tu­riz­mo va­dy­bos. Iki šiol to­kių stu­di­jų ne­bu­vo jo­kio­je Lie­tu­vos aukš­to­jo­je mo­kyk­lo­je.

Į kri­mi­no­lo­gi­jos ma­gist­ran­tū­ros stu­di­jas šie­met nu­ma­to­ma priim­ti 30 žmo­nių - po de­šimt į psi­cho­lo­gi­ją ir kri­mi­no­lo­gi­ją, so­cio­lo­gi­ją ir kri­mi­no­lo­gi­ją bei tei­sę ir kri­mi­no­lo­gi­ją. Stu­den­tams ke­ti­na dės­ty­ti VU pro­fe­so­riai Alek­sand­ras Dob­ry­ni­nas, Gin­tau­tas Va­lic­kas, do­cen­tė An­na Drak­šie­nė.

Sto­jan­tie­ji į psi­cho­lo­gi­jos ir tei­sės kri­mi­no­lo­gi­jos stu­di­jas tu­ri bū­ti bai­gę tos pa­čios kryp­ties ba­ka­lau­ro stu­di­jas. Į so­cio­lo­gi­jos ir kri­mi­no­lo­gi­jos ma­gist­ran­tū­rą ga­li pre­ten­duo­ti ir ki­tų spe­cia­ly­bių ab­sol­ven­tai, ta­čiau jie tu­rės pa­ra­šy­ti re­fe­ra­tą ir lai­ky­ti eg­za­mi­ną. Bai­gę stu­di­jas ab­sol­ven­tai ga­lės dirb­ti so­cio­lo­gais, psi­cho­lo­gais ar tei­si­nin­kais, bet kar­tu pa­gal kom­pe­ten­ci­ją jie bus dar ir kri­mi­no­lo­gai.

Šį­met VU Eko­no­mi­kos fa­kul­te­tas pri­sta­to tarp­tau­ti­nės tu­riz­mo va­dy­bos ma­gist­ran­tū­ros pro­gra­mą. Į ją vi­lio­ja­ma dvi­gu­bu - Lie­tu­vos ir Ita­li­jos uni­ver­si­te­tų - dip­lo­mu.

Į nau­ją stu­di­jų pro­gra­mą šie­met nu­ma­to­ma priim­ti 20 stu­den­tų. Per pu­sant­rų me­tų truk­sian­čias stu­di­jas ma­gist­ran­tai se­mest­rą stu­di­juos Ita­li­jos Ve­ne­ci­jos Ca'Fos­ca­ri uni­ver­si­te­te. Stu­den­tams dės­tys spe­cia­lis­tai iš Ita­li­jos, Di­džio­sios Bri­ta­ni­jos, Suo­mi­jos ir Lie­tu­vos. Bai­gu­siems šią pro­gra­mą bus su­teik­tas dvi­gu­bas - Vil­niaus ir Ita­li­jos Ve­ne­ci­jos Ca'Fos­ca­ri uni­ver­si­te­tų - dip­lo­mas.

Sto­jan­tie­ji į tarp­tau­ti­nės tu­riz­mo va­dy­bos ma­gist­ro stu­di­jų progra­mą per ba­ka­lau­ro stu­di­jas tu­ri bū­ti su­kau­pę 20 eko­no­mi­kos moks­lų da­ly­kų kre­di­tų. Jų ne­tu­rin­tys ga­lės lan­ky­ti pa­pil­do­mus prieš­ma­gist­ri­nius kur­sus.