Įniršęs N.Sarkozy žurnalistus pavadino pedofilais

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy nesuvaldė emocijų, kai buvo paklaustas apie tariamus dėkingumo mokesčius Pakistano pareigūnams už ginkluotės pardavimo sandorį 1994-aisiais - jis pareiškė, kad jei žurnalistai užduoda jam tokius klausimus neturėdami jokių įrodymų, jis gali juos visus vadinti pedofilais.

"Tai beprotybė", - sakė N.Sarkozy žurnalistams penktadienį NATO viršūnių susitikimo Lisabonoje kuluaruose. Pirmadienį vėlai vakare šio trumpo pokalbio ištraukos pasirodė prancūzų interneto svetainėse.

"Nė vienas jūsų netikite, kad aš organizavau kyšius ir atodavius už povandeninius laivus Pakistanui, tai neįtikėtina", - sakė Prancūzijos vadovas.

Įtariama, kad 2002 metais įvykdytas sprogdinimas Pakistano mieste Karačyje, per kurį žuvo 11 inžinierių iš Prancūzijos ir mažiausiai trys pakistaniečiai, buvo kerštas už prancūzų atsisakymą mokėti žadėtus kyšius.

"O jūs, neturiu jokių įkalčių prieš jus, - sakė N.Sarkozy, kreipdamasis į vieną žurnalistų. - Jūs, matyt, esate pedofilas... Kas man sakė? Aš esu absoliučiai tikras... Ar galite pasiaiškinti?"

N.Sarkozy veikiausiai turėjo galvoje Charleso Millono, buvusio Prancūzijos gynybos ministro, kuriam 1995 metais tuometinis prezidentas Jacques'as Chiracas pavedė ištirti įtarimus dėl kyšių, žodžius, kad jis esantis "absoliučiai tikras", jog pakistaniečiams būdavo neteisėtai mokama.

"Iki susimatymo ryt, draugai pedofilai!" - tarstelėjo įpykęs N.Sarkozy ir išėjo.

Liudininkai tvirtina, kad N.Sarkozy, kuris minėtu laikotarpiu J.Chiraco varžovo premjero Edouardo Balladuro vyriausybėje užėmė biudžeto ministro postą, susijęs su vadinamaisiais dėkingumo mokesčiais.

Kiek anksčiau prezidentas tokias kalbas pavadino "pasaka".


Šiame straipsnyje: Nicolas Sarkozy

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių