VTEK: buvęs Klaipėdos FNTT vadovas interesų nesupainiojo

Buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) Klaipėdos apskrities skyriaus viršininkas Arūnas Danielius, įsidarbindamas Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centre, įstatymų nepažeidė, nutarė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) Klaipėdos apskrities skyriaus viršininkas Arūnas Danielius, įsidarbindamas Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centre, įstatymų nepažeidė, nutarė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

A.Danielių tarnybinės etikos sargams buvo apskundęs Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Naglis Puteikis. Jis savo kreipimesi nurodė, kad A.Danielius vienerius metus po išėjimo iš FNTT negalėjo įsidarbinti Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centre direktoriaus pavaduotoju, nes kontroliavo jos veiklą dėl rinkliavų ir ES finansinės paramos projektų įgyvendinimo.

Komisija, įvertinusi tyrimo metu surinktą informaciją nenustatė, kad A.Danieliui einant FNTT Klaipėdos apskrities skyrius vadovo pareigas, šis skyrius minėto centro atžvilgiu būtų vykdęs atitinkamus tyrimus, ar kitus priežiūros ir kontrolės veiksmus. Todėl, anot VTEK, jam negalioja Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme numatytas ribojimas įsidarbinti.

Pagal įstatymą, asmuo, nustojęs eiti pareigas valstybinėje tarnyboje, vienerius metus neturi dirbti įmonės vadovu, vadovo pavaduotoju, būti įmonės tarybos ar valdybos nariu, taip pat eiti kitas pareigas, tiesiogiai susijusias su sprendimų priėmimu įmonės valdymo, turto tvarkymo, finansų apskaitos bei kontrolės srityse, jeigu per paskutinius darbo metus jo tarnyba buvo tiesiogiai susijusi su šių įmonių veiklos priežiūra ar kontrole arba jeigu asmuo dalyvavo svarstant ir priimant palankius šioms įmonėms sprendimus konkurso ar kitokiu būdu teikti valstybės užsakymus ar finansinę paramą.

A.Danielius FNTT paliko praėjusių metų vasarį.

Praėjusių metų pabaigoje skelbta, kad atliekamas tyrimas dėl A.Danieliaus galbūt neteisėto praturtėjimo. LNK Žinių teigimu, patikrintus buvusio pareigūno šeimos finansus paaiškėjo, kad jo šeima neteisėtai galėjo gauti beveik 130 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas K

Jonas K portretas
Pažystu Arūną,kaip neriekaišptingos reputacijos pareigūną,medžiotoją,tėvą.Tad nekibkite prie jo už sažiningą tarnybą iki konkurso...

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Po to, kai VTEK-as tyčia netyrė Kauno NVO skundų dėl paminklosaugininkės I.Vaškelienės veiksmų dėl jos pavaldinių priimtų jos vyrui finansiškai naudingų sprendimų (ne tik kad nesvarstė, bet pareiškėjui net į skundą neatsakė), tai kokio nors kitokio atsakymo ir nesitikėjau.

t

t portretas
KRATC yra Liberalų pinigų plovykla, reketuojanti visus Klaipėdiečius. Norima reketuoti visą rajoną. KRATC finansinės ataskaitos slepiamos. Per metus Klaipėdoje surenkama 17 mln rinklevos, tačiau 6 mln nusisavino savivaldybė pažeisdama įstatymą. Apie tą pažeidimą merui raštu yra pažymėta sąvivaldybės audito ataskaitoje, tačiau abu liberalų merai toleruoja šį pažeidimą. KRATC rengti viešieji konkursai buvo tokie neskaidrūs, kad ketvirti metai neišlenda iš teismų. Į KRATC vadovus priimtas susikompromitavęs FNTT'šnikas, tyręs pačio KRATC veiklą, nesugebėjęs pagrįsti iš kur pas jį tiek turtų. KRATC turi 31 akcininką, iš kurių tik 7 yra Klaipėdos miesto ir rajono sąvivaldybės - likę 24 akcininkai yra privatūs akcininkai. Visas KRATC yra liberalų pinigų plovykla. Gėda liberalams, sukūrusiems tokią reketuojančią pinigų plovyklą Klaipėdiečiams!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių