VRK: antrame rinkimų ture kol kas neužfiksuota šiurkščių pažeidimų

Prasidėjęs išankstinis balsavimas antrajame rinkimų ture vyksta sklandžiai ir kol kas žinių apie šiurkščius pažeidimus kaip pirmajame ture nėra, sako Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

„Informacijos, kuri keltų didesnį nerimą, neturime, bet ir praėjusiame rinkimų ture apie tuos pažeidimus mes išgirdome antrą dieną. Laukiame, žiūrime, pranešimai yra, kad ramiai vyksta balsavimas, organizuotai, rinkėjai užtrunka trumpai, kadangi vienas biuletenis, viskas kol kas sklandžiai“, - ketvirtadienį žurnalistams po VRK posėdžio sakė jos vadovas.

Pasak Z.Vaigausko, kol kas gaunami pranešimai apie pažeidimus dėl rinkimų agitacijos tvarkos, stebėtojų veiksmų.

„Aš laikyčiau, čia ne tie pažeidimai, kuriuos mes turėjom, palyginti su praėjusiu rinkimų turu“, - sakė Z.Vaigauskas.

Tačiau jis taip pat patvirtino, jog esama signalų ir apie galimą balsų pirkimą, šią informaciją tikrina policija.

Trečiadienį, kai prasidėjo išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture, policija gavo 22 pranešimus apie galimus pažeidimus, susijusius su rinkimais, ketvirtadienio rytą pranešė Policijos departamentas.

Iš viso pareigūnai jau yra pradėję 21 ikiteisminį tyrimą, susijusį su rinkimais.

Vilniaus apskrityje pradėti 7, Klaipėdos - 4, Tauragės - 3, Utenos ir Alytaus apskrityse – po 2, Kauno, Šiaulių ir Marijampolės apskrityse – po vieną tyrimą.

Seimo rinkimų antrasis turas Lietuvoje vyks ateinantį sekmadienį.

Dėl šiurkščių rinkimų įstatymų pažeidimų VRK po pirmojo turo negaliojančiais pripažino rinkimų rezultatus vienmandatėje Zarasų-Visagino apygardoje. Antras po pirmojo turo čia buvęs Darbo partijos atstovas Rimvydas Podolskis VRK yra pripažintas papirkinėjęs rinkėjus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė išvados dėl rinkimų įstatymų pažeidimų Zarasų-Visagino apygardoje kreipėsi į Konstitucinį Teismą, kuris penktadienį žada skelbti savo sprendimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RIMA

RIMA portretas
Labai gaila tų žmonių, kuriuos drąsiai savo demagoginiais pažadais apgavo ir ryžtingai nupirko kandidatas į Lietuvos Respublikos Seimą Linas Andrulis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių