Žlugusį „Snorą“ prižiūrėjęs K. Ramonas – galutinai išteisintas

Aukščiausiasis Teismas trečiadienį galutinai išteisino buvusį komercinių bankų „prižiūrėtoją“ Kazimierą Ramoną, kuris prižiūrėjo ir bankrutavusį banką „Snoras“.

Trijų teisėjų kolegija atmetė Generalinės prokuratūros skundą. Pasak prokurorų, K. Ramonas savo veiksmais diskreditavo valstybės tarnautojo vardą, padarė didelę žalą Lietuvos banko institucijai, sumenkino valstybės tarnautojo autoritetą, todėl jis negali būti išteisintas.

Byla nagrinėta neviešai, todėl nutarties motyvai nėra skelbiami, sakė teisėja Sigita Jokimaitė.

Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama, procesas šioje byloje baigtas.

K. Ramoną pernai gruodį išteisino Vilniaus apygardos teismas. Teisėja Vitalija Norkūnaitė tada panaikino 2014 metų kovo mėnesį Vilniaus miesto apylinkės teismo paskelbtą nuosprendį K. Ramonui dėl piktnaudžiavimo ir tarnybos pareigų neatlikimo. Apylinkės teismas pripažino K. Ramoną kaltu ir skyrė jam 7,5 tūkst. eurų baudą, tačiau buvęs bankininkas nuosprendį apskundė.

K. Ramonas kaltintas, kad ilgą laiką sąmoningai leido „Snorui“ nuo Lietuvos banko vadovybės nuslėpti informaciją apie turtą Šveicarijos bankuose – dėl to esą nebuvo laiku nustatyta bloga „Snoro“ finansinė padėtis ir kilo reali grėsmė, jog bankas negalės atsiskaityti su indėlininkais ir kitais kreditoriais.

K. Ramonas iš pareigų Lietuvos banke atleistas 2011 metų lapkritį. Bankų priežiūrai K. Ramonas vadovavo 15 metų, o centriniame banke dirbo 19 metų. 2013 metų liepą Aukščiausiasis Teismas nutarė, kad K. Ramonas iš pareigų atleistas teisėtai.

Lietuvos Vyriausybė „Snoro“ banką nacionalizavo 2011 metų lapkritį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rapolas

Rapolas portretas
Nuo pat "Snoro" isikurimo, tesiasi skandalu sleifas, bet nei vienas nenuteistas... Dideli milijonai sukasi... ;)

ko noreti is zmonijos,kai teismai tokie,,

ko noreti is zmonijos,kai teismai tokie,, portretas
varna -varnui akiu nedrasko,is kur teismai pilaites sau statosi ,neber zemeje teisybes,ir nebuvo,krafas,,,,

Marke

Marke portretas
Valio!:)) lietuva!!!:) viskas buvo daroma blogai bet jis yra nekaltas:)))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių