Žalą gamtai padariusiai bendrovei „Stiebas“ – 150 tūkst. eurų bauda

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas už aplinkos apsaugos taisyklių nesilaikymą ir dokumentų klastojimą bei jų panaudojimą pastatų griovimo ir statybinio laužo išvežimo bendrovei „Stiebas“ skyrė 150 tūkst. 640 eurų baudą.

Bendrovės vadovui V.J. dėl aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimo ir dokumentų suklastojimo bei jų panaudojimo skirta daugiau nei 15 tūkst. eurų dydžio bauda.

Kitiems asmenims, kaltintiems aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimu, dokumentų klastojimu bei jų panaudojimu, skirtos nuo 3 tūkst. 766 iki 10 tūkst. 350 eurų baudos, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Baudžiamojoje byloje juridinis asmuo bendrovė „Stiebas“ ir keturi fiziniai asmenys buvo kaltinti dokumentų suklastojimu, jų panaudojimu ir sunkius padarinius aplinkai sukėlusiu aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimu.

Ikiteisminis tyrimas dėl minėtų nusikaltimų ir piktnaudžiavimo Generalinės prokuratūros pavedimu buvo atliktas STT Vilniaus valdyboje.

Pasak STT, atliekant tyrimą nustatyta, kad bendrovės „Stiebas“ vadovai, siekdami sumažinti atliekų transportavimo ir perdirbimo kaštus, davė nurodymus pavaldiems darbuotojams 2 tūkst. 680 tonų statybinių atliekų išvežti ne į specialią statybinių atliekų tvarkymo aikštelę, bet jas išpilti trijose tam neskirtose vietose Vilniuje ir Vilniaus rajone.

Tokiais veiksmais aplinkai buvo padaryta daugiau nei 800 tūkst. eurų žala.

Atliekos buvo vežamos iš buvusios „Vilniaus duonos“ kepyklos teritorijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių