Vyras už žmonos nužudymą siunčiamas į belangę aštuoneriems metams

  • Teksto dydis:

Aukščiausiasis Teismas antradienį paskelbė, kad žemesnių instancijų teismai pagrįstai pripažino, kad Vilniaus rajono gyventojas Vikentijus Svatkovskis nužudė savo sutuoktinę.

„Teismas patikrino žemesnių instancijų teismų sprendimus, jų pagrįstumą. Jis nužudė savo žmoną, buvo paneigta, kad žmoną galėjo nužudyti kiti, pašaliniai asmenys – Franekas, taip pat esą sutuoktinė galėjo būti sužalota arklio“, – sakė Aukščiausiojo Teismo teisėjas Aurelijus Gutauskas.

58 metų Rukainių kaimo gyventojas turės kalėti 8 metus. Teismai nesutiko jo atleisti nuo bausmės dėl ligos, nes tam nėra pagrindo.

Bylos duomenimis nustatyta,V.Svatkovskis 2014 metų spalio 7-14 dienomis, tiksliai nenustatytu metu, savo namuose, sutuoktinei sudavė ne mažiau kaip 5 smūgius į veidą, pilvą, taip padarydamas sunkius sužalojimus, nuo kurių moteris lapkričio 20 dieną mirė ligoninėje. Apie 30 metų su sutuoktine gyvenęs vyras neigė jam pateiktus kaltinimus.

Teismai nustatė, kad nebuvo surinkta jokių duomenų, kad moterį galėjo sužaloti tariamas jos meilužis – taksistas, kurį V.Svatkovskis esą aptiko su sutuoktine namuose. Taip pat nenustatyta, kad moterį būtų sužalojęs sodyboje bėgiojęs arklys.

Nužudytosios sūnui V.Svatkovskis turės sumokėti 5 tūkst. eurų žalos. Didesnės sumos teismai nepriteisė, nes sūnaus moteris neaugino nuo 12 metų ir nuolat girtuokliavo.


Šiame straipsnyje: žmogžudystėbylakalėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

antanas

antanas portretas
jeigu dagyvensi iki 80 metu dar gali daug zmonu uzmusti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių