Vokės upelyje aptikti teršalai

  • Teksto dydis:

Vokės hidrografiniame draustinyje Vilniaus pakraštyje, Vokės upelyje aplinkosaugininkai nustatė taršą, praneša TV3 televizija.

Teršalus aptiko žvejys, pranešęs aplinkosaugininkams. Vilniaus regiono aplinkos apsaugos agentūros atstovai televizijai patvirtino, kad aitraus kvapo teršalai žalios spalvos į upelį galėjo patekti iš gamyklinės teritorijos senais nuotekų vamzdžiais, per nuotekų šulinius.

Aplinkosaugininkai ėmėsi avarijos likvidavimo, patikrinę teritoriją jie nustatė, kad teršalais galėjo atsikratyti įmonė, kuri superka aliejus, tepalus ir kitas atliekas bei pardavinėja jas kaip skystą kurą.

Prieš mėnesį didelė tarša užfiksuota kitame Vilniaus pakraštyje, Vanaginės kaime, kur, aplinkosaugininkų duomenimis, į aplinką pateko keletas tonų fuzelio – toksiškos, specifinį kvapą turinčios medžiagos. Įtariama, kad teršalus į greta esantį tvenkinį galėjo išleisti ir per tris šimtus tonų vandens užteršti bendrovė „Bio valiuta“ - ji taip pat užsiėmė aliejų supirkimu bei, įtariama, pardavinėjo pavojingas atliekas gyventojams kaip skystą kurą. Dėl šio įvykio kreiptasi į prokurorus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių