Vilniuje už netikrų eurų gaminimą nuteisti du prancūzai

Vilniuje už netikrų eurų gaminimą kalėti nuteisti du Prancūzijos piliečiai.

Du bedarbiai Paryžiaus gyventojai pripažinti kaltais dėl sukčiavimo.

Paryžiečiai jau buvo pademonstravę lietuviui R.D. pinigų dauginimo būdą: iš vienos kupiūros padarę dvi. R.D. tas dvi kupiūras nunešė į banką – jos buvo tikros. Toks pinigų dauginimo būdas padarė lietuviui įspūdį ir buvo su užsieniečiais sutarta padauginti didesnę sumą pinigų.

Balandžio mėnesio vakarą į vieną Vilniaus viešbutį R.D. su draugu atnešė paryžiečiams daugiau kaip 10 tūkst. eurų.

Kaip pranešė teismas, T.A.P. ir Ch.M. šiemet balandžio 18 dieną Vilniaus viešbučio kambaryje apgaule įtikino asmenis, kad moka pagaminti netikrus pinigus – eurus.

Prancūzijos piliečiai imitavo eurų pagaminimo procesą juos nukopijuodami nuo tikrų pinigų. Taip užsieniečiai siekė įgyti lietuvio pasitikėjimą.

Nuteistieji tariamam netikrų pinigų pagaminimo procesui panaudojo baltos spalvos banknotų ruošinius, įvairius skysčius ir priemones, sudėjo į paketą nukentėjusiajam priklausančius 10 tūkst. 350 eurų. Vėliau jie imitavo technologinį procesą. Jo metu, nuteistųjų teigimu, reikėjo gaminamus pinigus sudrėkinti ir išlaikyti apie šešias valandas. Ch.M. sukeitė paketą, kuriame buvo nukentėjusiojo atnešti 10 tūkst. 350 eurų į iš anksto paruoštą paketą su popieriaus lapeliais.

Paryžiečiai, palikę lietuvius laukti „technologinio proceso“ pabaigos, iš viešbučio spruko, pasiėmę daugiau kaip 10 tūkst. R.D. atneštų eurų.

Lietuvis R.D., supratęs, kad gali būti apgautas, kreipėsi į policiją. Neilgai trukus lietuvio pinigus išviliojusius du užsieniečius policininkai aptiko ir sulaikė jau kitame viešbutyje.

Nuteistieji tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek apklausiami teisme savo kaltę pripažino visiškai ir nuosekliai paaiškino įvykio aplinkybes.

Teismas nusprendė T.A.P. ir Ch.M. pripažinti kaltais ir skyrė jiems pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę.

Teismas atsižvelgė į tai, kad ši byla išnagrinėta atlikus sutrumpintą įrodymų tyrimą, kaltinamieji visiškai prisipažino padarę nusikalstamą veiką, todėl ir jiems skirta bausmė sumažinta vienu trečdaliu ir paskirta galutinė bausmė – laisvės atėmimas 1 metams.

Ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės svetimo turto užvaldymo atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnai, jam vadovavo Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

Kaip pranešė prokuratūra, noras greitai praturtėti teistumu gali baigtis ir lietuviui R.D. Vilniaus apygardos prokuratūroje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo pagaminti ar suklastoti didelės vertės pinigus.


Šiame straipsnyje: pinigų padirbinėjimasteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių