Paaiškėjo, kad sprogus troleibuso padangai sužeisti 6 žmonės (mero komentaras)

Paaiškėjo, kad sprogus troleibuso padangai Vilniuje, iš viso buvo sužeisti šeši žmonės, skelbia policija.

Visi sužeistieji medikams suteikus pagalbą buvo išleisti į namus.

Tarp sužeistųjų – dvi nepilnametės merginos.

Policija praneša, kad 39 metų vyrui nustatyta  dešinės plaštakos penkto  piršto žaizda, 38 metų moteriai nustatyta dešinio peties, dešinio klubo sumušimai, dešinės ausies akustinė trauma.

27 metų vyrui nustatytos abiejų blauzdų ir kairės šlaunies daugybinės žaizdos.

Nukentėjusi šešiolikmetė, nustačius abiejų dilbių, plaštakų, blauzdų, kaklo paviršinius nubrozdinimus su svetimkūniais, buvo nuvežta į Vaikų ligoninę Santariškėse, vėliau išleista gydytis į namus.

17-metė keleivė, nustačius abiejų dilbių, blauzdų, pėdų, kaklo paviršinius nubrozdinimus su svetimkūniais.

42 metų moteriai nustatyti abiejų čiurnų paviršiniai sužalojimai, ji taip pat gydosi ambulatoriškai.

Vilniaus apskrities policijos atstovas Paulius Radvilavičius BNS sakė, kad įvykio medžiaga yra Kelių policijos valdybos Nusikalstamų veikų eismo saugumui skyriuje, ikiteisminis tyrimas kol kas nepradėtas. Jeigu bus nustatyta, kad keleivių sužalojimai nėra sunkūs, ikiteisminis tyrimas gali būti nepradėtas.

Kaip skelbė BNS, žmonės nukentėjo pirmadienį Vilniuje, J. Basanavičiaus ir Algirdo gatvių sankirtoje, sprogus 12 maršruto troleibuso padangai.

„Pagal pirminius duomenis, tai yra vidinės galinės padangos sprogimas. Iš karto po įvykio troleibusas nebetęsė maršruto ir yra pristatytas į troleibusų parką, kur rytoj nuo pat ryto vyks techninė ekspertizė. Ir tik po jos bus galima nurodyti tikslesnę priežastį, kodėl įvyko sprogimas“, - BNS sakė savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovė Miglė Bielinytė.

Žada spręsti dėl vadovų atsakomybės

Paaiškėjus, kad padanga sostinės troleibuse sprogo ir žmones sužalojo dėl tinkamai neįvertintos troleibuso techninės būklės, Vilniaus meras Remigijus Šimašius žada spręsti dėl Vilniaus viešojo transporto vadovų atsakomybės.

R. Šimašius antradienį žurnalistams sakė, kad per kelerius metus atnaujinta daugiau kaip pusė viso viešojo transporto, įskaitant ir keliasdešimt troleibusų ir artimiausiu metu senesnių nei 30 metų troleibusų turėtų nelikti.

„Bet net šalia to, kad mes atliekame atnaujinimą, kurį ir darome, kad tokių įvykių nebūtų, akivaizdu, kad padangos šiaip nesprogsta. Dėl to tyrimas atliekamas, bet vadovui turėsiu labai rimtų klausimų, atsakomybės klausimas gali iškilti iki labai aukšto lygio (...) Jei paaiškės, kad čia yra apsileidimo požymių iš vadovybės pusės, bus labai rimti sprendimai“, – R. Šimašius.

Anot jo, tyrimas turėtų atsakyti, ar buvo laiku atliekama troleibuso techninė priežiūra, keičiamos padangos.

„Labai tenka apgailestauti, kad toks įvykis įvyko, atsiprašyti viešojo transporto naudotojų, kad tas įvykis įvyko jų akyse arba jie patyrė didesnius ar mažesnius sukrėtimus ar sužalojimus. Bet pagrindinė žinia – padangos net ir sename troleibuse neturi sprogti, tai akivaizdu“, – aiškino R. Šimašius.

Vilniaus viešajam transportui šiuo metu vadovauja direktorius Rimantas Markauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paf

Paf portretas
Kaune apie viska krabas jau pagalvojo, o jus runkeliai neverti net jojo pipo palaizyti!

o

o portretas
ka kalbet apie Kauno Kreves pr keleivinio tr. privaziavimus apie kuriuos buvo informuotas sav. vadovas p Keras nes keleiviai paprasciausiai isleidziami vidury gatves buvo teisintasi projektuotojais ir nereikejo isviso daryti tokiu ilanku kaip minetam pr. ir jau beveik metai kai problema palikta be atsako ir nesprendziama o ateis ziema tao nelaimiu neisvengsim ir siulau tuo pasirupinti merui o ne krabu; lazdelem.......

...

... portretas
Kauno 'remontininkai' todėl ir neskuba kad liūčių laukia: lietus nuplaus visus neūkiškumo pėdsakus, jam daug ką nurašyt bus galima.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių