Vilniuje peiliu ginkluotas vyras grasino susprogdinti daugiabutį

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, dėl dujų nuotėkio iš daugiabučio buvo evakuota 13 žmonių.

14 val. 52 min. Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą, kad Kalvarijų gatvės 172 viename butų, esančiame pirmame aukšte, 53 metų vyras ginčo metu peiliu sužalojo brolio sugyventinę. Atsukęs dujų balioną, grasino juos nunuodyti.

Konfliktas kilo bute, kuriame gyvena du broliai ir vieno iš vyrų sugyventinė. Kaip pasakojo kaimynai, nesutarimai tarp brolių buvo įsiplieskę jau ne kartą. Daugiabutį susprogdinti užsimojęs vyras nemėgsta brolio sugyventinės, ją įžeidinėjo, tampė už plaukų.

Kai kilo konfliktas, vyras puolė brolio sugyventinę su peiliu ir perrėžė moteriai kaklą. Brolis stojo ginti savo gyvenimo draugės, jie bandė pabėgti iš buto, bet įsisiautėjęs brolis užstojo kelią pro duris ir ėmė grasinti, kad susprogdins visą namą. Vyro grasinimai nebuvo tušti. Jis atsuko visus dujų čiaupus. Pas kaimynus įsijungė dujų signalizacija.

Broliui su sunkiai sužalota sugyventine pavyko pabėgti pro langą per kopėčias.

Į vietą atvykę patrulių rinktinės ir Mobilios kuopos pareigūnai namo laiptinėje pajuto labai stiprų dujų kvapą.

Nusprendus, kad žmonėms gresia pavojus, nedelsiant buvo nuspręsta evakuoti 13 namo gyventojų.

Pareigūnams pradėjus kalbėtis su įtariamuoju, šis pareiškė esąs pasiryžęs susprogdinti visą daugiabutį namą.

Bendraujant pastebėta, kad rankose jis laiko degtukų dėžutę, o vieną paruoštą uždegti degtuką yra prispaudęs nykščiu prie degtukų dėžutės brėžiamosios dalies. Kadangi buvo didelė dujų koncentracija, policija sako, kad neįmanoma buvo panaudoti elektros impulsinį prietaisą.

„Elektros kibirkščių gali būti naudojant (elektros impulsinį prietaisą-BNS). Palietus tikrai kibirkščiuoja, o šaudant strėlytes, kurios pataiko, irgi tokia galimybė gali būti. Labai galinga elektros iškrova. Dujų buvo daug ir galėjo įvykti sprogimas“, – BNS apie elektros impulsinio prietaiso naudojimo galimybes sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius.

Pasak jo, dujų koncentracija ore buvo tokia didelė, kad į dujos įsigėrė į pareigūnų drabužius, plaukus. Dujų kvapas buvo jaučiamas net Mobilios kuopos patalpose, kai pareigūnai grįžo po įvykdytos policinės operacijos.

Šaunamojo ginklo policininkai irgi negalėjo naudoti, nes nuo šūvio taip pat galėjo įvykti sprogimas.

Policijos pareigūnai pokalbiu nukreipė siautėjusio vyro dėmesį, o ugniagesiai galinga vandens čiurkšle apliejo ir nubloškė jį. Tuo pat metu kiti buvę bute asmenys atvėrė langą, pro kurį pareigūnai įsiveržė į vidų. Buvo panaudoti kovinių imtynių veiksmai – vyras sulaikytas ir surakintas antrankiais.

Įtariamasis buvo pristatytas į policijos komisariatą, įvykio tyrimas tęsiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių