Vilniuje degė daugiabutis: ugniagesiai žmones kėlė nuo stogo

  • Teksto dydis:

Per gaisrą Vilniaus centre esančiame daugiabučiame name antradienio rytą dūmais nestipriai apsinuodijo 5-6 namo gyventojai.

Jie į ligoninę neišvežti. Gelbėdami žmones, ugniagesiai pjovė grotas bute ir naudojo keltuvą ant stogo nuo liepsnų pasislėpusiems žmonėms nukelti.

Įtariama, kad gaisras kilo bute užsidegus koridoriuje buvusiam čiužiniui.

8.25 val. Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas kad V.Mykolaičio-Putino gatvėje 8 numeriu pažymėtame name kilo gaisras. Iš buto pirmame aukšte veržėsi dūmai.

„Degė šešių kambarių bute esantis koridorius. Buvo aprūkę kambariai. Pro pirmo aukšto langą, ugniagesiams nupjovus grotas, buvo išgelbėta 1996 metais gimusi moteris. Nuo stogo buvo nukelti trys žmonės. Laiptinėje buvo dūmų, jie negalėjo išeiti, todėl jie užlipo ant stogo“,– BNS sakė Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas Mantas Sližauskas.

Pirmame keturių aukštų pastato aukšte buvo įrengtos grotos. Pasak M.Sližausko, grotos yra kliūtis gelbėtojams, tačiau su turima įranga pavyksta jas greitai nupjauti.

„Toks žmonių apsisaugojimo nuo vagių būdas yra šokia tokia kliūtis ugniagesiams. Be abejo, būtų greičiau ir paprasčiau, jei grotų nebūtų“, – BNS sakė ugniagesių atstovas.


Šiame straipsnyje: gaisrasdegė namasugniagesiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių