Vilnietis pardavinėjo iš miško parsineštus vilkiukus

  • Teksto dydis:

Liepos pabaigoje į Gyvūnų globėjų asociacijos rankas atkeliavo pilkojo vilko jauniklė. Ją perdavė Aplinkos ministerijos specialistai.

Aplinkos ministerijos specialistai gavo informacijos, jog Vilniaus rajono gyventojas nelegaliai iš miško parsinešė keturis vilko jauniklius ir šiuos pardavinėja lyg naminius šunelius už nemažą pinigų sumą – 650 eurų. Ši informacija pasitvirtino, tiesa, rasta jau tik viena patelė.

Pirminės veterinarinės apžiūros metu nustatyta, jog vilkė sveika, galimas jos amžius – apie 3 mėnesiai. Vilkė pirmomis dienomis buvo įsibaiminusi, tačiau vos už kelių dienų pradėjo rodyti savo charakterį, pradėjo maitintis. Tai tik patvirtino, jog gyvūnas tikrai sveikas.

Pilkieji vilkai yra saugoma rūšis, Lietuvoje jų skaičius laikosi apie 300-400. Gyvūnams valstybių sienos neegzistuoja, todėl neretai vilkai, kaip ir kiti laukiniai gyvūnai, atklysta pasisvečiuoti iš kaimyninių šalių. Pilkojo vilko patinas gali užaugti iki 40 kg, o patelė – iki 30 kg. Laisvėje vilkai gyvena apie 6-9 metus, o nelaisvėje išgyvena net 16-20 metų.

Nors tai yra saugoma rūšis, tačiau kasmet yra išduodama apie 30 medžioklės leidimų, t.y., kasmet leidžiama sumedžioti apie 30 vilkų, kad būtų reguliuojama jų populiacija. Leidimų skaičius gali kisti atsižvelgiant į esamą situaciją šalyje.

Laisvėje gyvenantys vilkai nėra tokie pavojingi žmogui. Pamatę žmogų jie bėga, traukiasi. Nelaisvėje užauginti vilkai yra daug pavojingesnį, nes jie nebijo žmogaus. Toks vilkas, patekęs į laisvę, sukelia rimtą pavojų žmogui. Gaila, bet ir ši vilkė vargu ar galės grįžti į laisvę. Vilkę veterinarijos specialistai paskiepijo, suženklino ir ji netrukus bus perduota į "Žvėrinčių" Telšių rajone.


Šiame straipsnyje: vilkaigyvūnų apsauga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių