Vilnietis pamelavo apie automobilio vagystę

  • Teksto dydis:

Pirmadienį įsiteisėjo Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtas baudžiamasis įsakymas, kuriuo K. Ž. pripažintas kaltu dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą, pranešė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

2017 m. balandžio 21 d. K. Ž. paskambino bendruoju pagalbos numeriu 112 ir melagingai pranešė apie jo atžvilgiu įvykdytą nusikaltimą. 2017 m. balandžio 23 d. vyras vėl paskambino bendruoju pagalbos numeriu 112, patikslino melagingą pranešimą. Atvykusi Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėja įspėjo vyrą dėl atsakomybės už melagingą įskundimą ar pranešimą apie nebūtą nusikaltimą bei melagingų parodymų davimą, tačiau K. Ž. dar išsamiau paaiškino automobilio vagystės aplinkybes. Po to 2017 m. balandžio 25 d. apklausiamas policijos komisariate K. Ž. patvirtino, kad automobilis nebuvo pavogtas ir joks nusikaltimas jo atžvilgiu nebuvo įvykdytas.

Teismas vyrui skyrė 9 MGL (338,94 euro) dydžio baudą. Atsižvelgdamas į tai, kad baudžiamoji byla išnagrinėta teismo baudžiamuoju įsakymu bei nuteistasis pripažino savo kaltę, paskirtą bausmę sumažino trečdaliu ir K. Ž. paskyrė galutinę bausmę - 6 MGL (225,96 euro) baudą.


Šiame straipsnyje: policijamelagingas pranešimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių