Vilniečio garaže muitinės kriminalistai aptiko kontrabandinių cigarečių

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai pirmadienį, birželio 6-ąją, Vilniuje, vieno iš Salininkų namų garaže aptiko sandėliuojamą cigarečių kontrabandą.

Netikėto vizito metu pareigūnai užklupo ne tik rūkalų saugotoją, bet ir apsirūpinti nelegaliomis cigaretėmis užsukusią vilnietę.

Turėdami informacijos, kad viename iš Vilniaus Salininkų namų gali būti sandėliuojamos kontrabandinės cigaretės, muitinės kriminalistai pirmadienį, apie 12 val. dienos, patikrino minėtą pastatą. Čia pareigūnai užklupo ne tik namo šeimininką V. K., pastato garaže, katilinėje, laikiusį baltarusiškas kontrabandines cigaretes „Minsk Superslims“, bet ir rūkalų įsigyti atvykusią V. D. Pastaroji į savo automobilio „Volkswagen Vento“ bagažinę jau buvo spėjusi susikrauti 6 dėžes cigarečių „NZ Gold Superslims“ ir „Minsk Superslims“.

Iš viso muitinės pareigūnai tądien sulaikė 4360 pakelių baltarusiškų kontrabandinių cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 12 tūkst. eurų.

Tiek V. K., tiek V. D. po apklausos buvo paleisti skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti. MKT Vilniaus skyriuje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (Baudžiamojo kodekso 199-2 str. 1 dalis) pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių