Vilniaus rajone sulaikyti neteisėtai į Lietuvą patekę sirai ir palestiniečiai

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajone pasieniečiai bei policijos pareigūnai sulaikė priemiestiniu autobusu vykusius du, įtariama, sirus ir palestiniečiais prisistačiusius moterį ir vyrą. Manoma, kad jie į Lietuvą pateko neteisėtai.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai bei Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato patruliai kelyje Polockas - Vilnius, ties Vilniaus rajono Viktariškių kaimu, patikrinti sustabdė autobusą „Setra“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Pareigūnai jau turėjo žinių, kad priemiestiniu maršrutu Mostiškės - Naujoji Vilnia vykusiame autobuse gali būti įtartinų keleivių.

Pasak VSAT pranešimo, informacija pasitvirtino - iš autobuso pasieniečiai išlaipino bei sulaikė 26 ir 28 metų vyrus, kurie turėjo Sirijos piliečių asmens dokumentų kopijas. Sulaikyti ir tuo pačiu autobusu vykę moteris ir vyras, neturėję jokių asmens dokumentų ir prisistatę 25 bei 41 metų palestiniečiais. Užsieniečiai dar turėjo kuprines bei krepšius su asmeniniais daiktais.

Apie šį įvykį VSAT pareigūnai informavo kolegas Baltarusijoje. Tolesnes aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėję Vilniaus rinktinės pareigūnai.

Visi keturi užsieniečiai uždaryti į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių