Vilniaus rajone paskendo du vyrai

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajone penktadienį iš tvenkino ištraukti dviejų paskendusių vyrų kūnai.

Nelaimė įvyko Paberžės seniūnijoje, Paberžės kaime.

Po 10 val. penktadienį moteris pranešė, kad ketvirtadienį išėjo ir negrįžo du vyrai. Nuėjusi prie prie tvenkinio, ji rado dingusiųjų daiktus.

„Ugniagesiai gelbėtojai ištraukė dviejų vyrų skenduolių kūnus“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, gruodį Lietuvoje dėl neatsargaus žmogaus elgesio ant užšalusių vandens telkinių jau nuskendo 9 žmonės, iš jų 1 vaikas. 9 suaugusiuosius pavyko išgelbėti, tarp jų 2 vaikus.

Šiemet ugniagesiai iš viso ištraukė 153 paskendusiųjų kūnus.

Kad neįvyktų daugiau skaudžių nelaimių, ugniagesiai dar kartą primena atsargiai elgtis prie vandens telkinių.

Ledas laikomas tvirtu, jeigu jo storis yra daugiau kaip 7 cm. Toks ledas jau išlaiko žmogų. Tačiau kad jis išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažesnis kaip 12 cm. Tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas.

Trapus, plonas ledas būna tose vietose, kur jame įšąla medžių šakos, lentos ir kiti daiktai, o taip pat arti krūmų, medžių, nendrių. Netvirtas ledas susidaro ir tose vietose, kur įteka upeliukai, vanduo iš gamyklų, yra šaltiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių