Vilniaus policija automobilio kuro talpoje aptiko 10 kilogramų kanapių

  • Teksto dydis:

Kriminalinės policijos pareigūnai aptiko automobilyje, dujų kuro talpoje, paslėptus 10 kilogramų kanapių, antradienį pranešė Vilniaus apskrities policija.

Sostinės Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai gegužės mėnesį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinės medžiagos kiekiu ir narkotinių medžiagų kontrabandos.

Pareigūnai tikrino kriminalinės žvalgybos metu surinktus duomenis dėl galimos narkotinių medžiagų kontrabandos į Lietuvą, kuria užsiiminėjo asmenys, priskiriami organizuotoms nusikalstamoms struktūroms. Po vienos įtarimą sukėlusios kelionės iš Olandijos, pareigūnai gegužės pabaigoje Vilniaus rajone sulaikė Latvijoje registruotą automobilį „Škoda Octavia“ ir su juo susijusius du Lietuvos piliečius.

Buvo atlikta automobilio „Škoda Octavia“ krata ‒ pareigūnai atkreipė dėmesį į automobilyje įrengtą dujų įrangą, nors automobilis važiavo naudodamas benziną. Atliekant paviršutinę dujų baliono talpos apžiūrą, aptiktas dujų slėgio matavimo įrenginio muliažas, rodantis pilną talpą. Nuodugnaus patikrinimo metu atjungus dujų įrangą ir pilnai išmontavus bei išrinkus kuro talpą, aptikta slėptuvė su narkotinėmis medžiagomis, kurioje buvo paslėpta apie 10 kilogramų kanapių. Šių medžiagų kaina neteisėtoje mažmeninėje prekyboje apie 120 tūkst. eurų.

Už šią nusikalstamą veiką įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų. Sulaikytiems asmenims Vilniaus miesto apylinkės teismas paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.


Šiame straipsnyje: nusikaltimaikanapės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių