„Vilniaus paukštyne“ išsijungus ventiliacijai nugaišo 25 tūkst. viščiukų

  • Teksto dydis:

Bendrovei „Vilniaus paukštynas“ priklausančioje paukštidėje nugaišo apie 25 tūkst. mėsinių viščiukų, sekmadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Paukščių gaišimas prasidėjo dėl elektros gedimo išsijungus ventiliacinei sistemai. Specialistų teigimu, paukščiai nukentėjo nuo karščio, anglies dvideginio ir amoniako koncentracijos.

Paukštidėje iš viso buvo auginama per 26,5 tūkst. broilerių, apie 1500 paukščių pavyko išgelbėti.

Siekiant įvertinti ir ištirti visas aplinkybes, iš gyvų ir kritusių paukščių paimti mėginiai paukščių gripo ir Njukaslio ligų tyrimams.

Bendrovė savo ruožtu pradėjo vidinį tyrimą.

„Dėl šio techninio gedimo iš karto pradėtas vidinis tyrimas, aiškinamos gedimo priežastys, skaičiuojami nuostoliai“, - nurodo bendrovė.

Visi nugaišę paukščiai surinkti ir išvežti sunaikinti į utilizavimo įmonę, bus sunaikintas ir paukštidėje buvęs kraikas.

VMVT nurodo kiekvienais metais, prasidėjus karštesnių orų sezonui, gaunanti pranešimų apie sugedusias ventiliacijos sistemas ir dėl to žūstančius gyvūnus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot

Ot portretas
Tuos paukščių ir kiaulių konclagerius, kur niekam nenusikaltę padarai net saulės nemato, reikia uždrausti. Ar kiaulių gripas, paukščių gripas, kiaulių maras ir panašūs išradimai buvo kuriami ne tam, kad neliktų normaliomis sąlygomis laikomų paukščių ir gyvulių, ir visi būtų priversti pirkti daug prastesnę konvejerinę produkciją?

...

... portretas
Viščiukai tabaka atpigs.

darius

darius portretas
tikras kriminalas, zudynes..., juk privalo ijungti atsarginius ventiliatorius
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių