Vilniaus Migracijos valdybos viršininką išgelbėjo laidavimas

Kaltę pripažinusiam buvusiam Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos viršininkui Gintarui Bagužiui ikiteisminis tyrimas nutrauktas pagal laidavimą.

„Čia ne ta situacija, kad nėra nusikaltimo. Laidavimas yra taikomas tada, kai asmuo pripažįsta savo kaltę pagal įtarimus. Dėl vieno epizodo yra priimtas sprendimas, dėl kito epizodo sprendimai bus priimti“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Gintas Ivanauskas.

Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnai dar 2015 metų lapkritį G. Bagužiui pareiškė įtarimus dėl galimo kyšininkavimo.

Šiemet birželio mėnesį iš vykstančio ikiteisminio tyrimo, kuris toliau atliekamas Policijos departamento Imuniteto valdybos Korupcijos tyrimo skyriuje dėl kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo, buvo atskirtas ikiteisminis tyrimas G. Bagužio ir dar vieno asmens, kuris įvardijamas kaip V.R., atžvilgiu.

„Atskirtas tyrimas vyko dėl 2014 m. gruodžio mėn. įvykusio susitarimo už 100 eurų kyšį atlikti teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, t. y. vienkartinės Šengeno vizos galiojimo laikotarpio pratęsimą Jordanijos piliečiui, t. y. nusikalstamų veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 225 str. 1 d. (kyšininkavimas) ir 227 str. 1 d. (papirkimas), padarymo“, – BNS informavo Generalinė prokuratūra.  

Vilniaus miesto apylinkės teismas birželio 21 dienos nutartimi patvirtino prokuroro birželio 16 dieną priimtą nutarimą ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo G. Bagužio atžvilgiu nutraukti pagal laidavimą.

„Tyrimas nutrauktas. Nėra ką daugiau komentuoti“, – BNS sakė G. Bagužis.

Laidavimas yra taikomas tada, kai asmuo pripažįsta savo kaltę pagal įtarimus.

Generalinė prokuratūra teigia, kad ikiteisminis tyrimas, kuris buvo pradėtas 2015 metais, užtruko, kadangi procesinių veiksmų atlikimas yra susijęs su kitų valstybių piliečiais. Detalesnė informacija bus pateikta, užbaigus tyrimą.

G. Bagužis 2015 metų rugsėjį atleistas iš pareigų savo noru dėl laikino nedarbingumo.

2015 metų Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba buvo patekusi į pareigūnų akiratį.

Rusijos piliečiui Achmedui Jevlojevui, kuris žiniasklaidoje vadintas „įteisintu vagimi“, leidimą gyventi Lietuvoje Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato atstovai išdavė tų metų sausio 29 dieną. Pareigūnai taip pat analogišką leidimą ketino išduoti ir Olegui Šamaninui, bet įsikišus ministerijai ir policijos generaliniam komisarui, procedūros buvo sustabdytos. A. Jevlojevui išduoto leidimo galiojimas buvo sustabdytas. Ministerijos atstovai tuo metu sakė neatmetantys, kad pareigūnų veiksmai galėjo būti atlikti už neteisėtą atlygį.

Ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi arba įgaliojimų viršijimo inicijavo Vidaus reikalų ministerija. Juo siekta išsiaiškinti, kurios tarnybos – Migracijos departamento ar Vilniaus policijos – pareigūnai yra atsakingi už minėtą veiksmą. Vėliau ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.

Policijos Imuniteto valdyba tuomet teigė, kad ikiteisminis tyrimas su A. Jevlojevo byla nėra susijęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigis

Sigis portretas
Kol už kisininkavima bus simbolinės bausmės, problema neišnyks. Turėtų būti nuo 5 metų ir aukščiau, priklausomai nuosavos ir kiekvienas pagalvos,ar verta imt. bet kur tau?Ar kisininkai priims sau nepalankų įstatymą?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių