Vikruolė romė kišenvagė moters piniginę ištraukė parduotuvėje

  • Teksto dydis:

Spalio 19 d. apie 15 val. Vilniaus H. Manto gatvėje buvo sulaikyta policijai gerai žinoma 42-ejų metų čigonė kišenvagė. Dėvėtų drabužių parduotuvėje ji ištraukė moters piniginę su pinigais ir dokumentais.

Kišenvagė, neišeidama iš parduotuvės, iš pagrobtos piniginės išėmė pinigus, o pačia pinigine - galimu įkalčiu – iš karto atsikratė, išmesdama ją į drabužių krepšį. “Vikruolė“ net nenumanė, kad darydama nusikaltimą buvo atidžiai stebima Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnų - ji buvo sulaikyta ir uždaryta į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai turi pagrindo manyti, kad ši moteris yra padariusi daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, todėl nukentėjusių ar turinčius kitokios informacijos apie jos nusikalstamą veiklą prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatais telefonu (8 5) 271 6053.

Šių metų rugsėjo-spalio mėnesiais sostinėje žymiai padaugėjo kišenvagysčių. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnų atlikta analizė parodė, kad daugiausia kišenvagysčių būna viešajame transporte ir dėvėtų drabužių parduotuvėse. Žinoma, kad pastaruoju metu nemaža kišenvagių buvo paleista iš laisvės atėmimo bausmių atlikimo vietų, todėl dabar daug kišenvagių aktyviai tęsia pasirinktą užsiėmimą. Ilgametė praktika rodo, kad šios rūšies nusikaltėliai, atlikę laisvės atėmimo bausmes, dažniausiai nesiliauna nusikalsti. Būtent todėl, atlikę išsamų kišenvagysčių būdų, vietų ir laiko pasirinkimo tyrimą, civiliais drabužiais vilkintys kriminalinės policijos pareigūnai ėmėsi darbo. Planingas, kišenvagysčių išaiškinimui ir užkardymui skirtas darbas sostinėje bus tęsiamas.

Atkreipiame gyventojų dėmesį, kad būnant visuomeniniame transporte, turgavietėse, prekybos centruose ar kitose didesnio susibūrimo vietose, būtina atsakingai saugoti savo turtą - pinigines, mobiliuosius telefonus ar kitus vertingus daiktus įsidėti į vidines rūbų kišenes ar nešiotis užsegtose rankinėse. Rankines, kuprines reikia laikyti ne už nugaros, o priešais save. Atsiskaitant nereikėtų demonstruoti aplinkiniams piniginės turinio, o šalia pastebėjus įtartiną asmenį - atkreipti jo dėmesį ir aiškiai parodyti kad jūs jį matote ir stebite, saugotės.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystę) numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Kaip suprasti? Radžis čigonas, o vagilkos romės?

hei

hei portretas
cigonus----butina izoliuoti I sibira! ar irezervatus Naujoje akmeneje ar!!NOrvegu sutikimu cigonus I amzino isalo zona!piktzaizdes Lietuvoje mat romukais pasivadino...brudai

Nikai

Nikai portretas
Taip tau ir reikia kvaile. Dangstyk čigonus ir toliau ir jie už tai tau šitaip mielai padėkos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių