Vietoj pirties muilo muitininkai rado kaljano tabaką

  • Teksto dydis:

Antradienį Vilniaus teritorinės muitinės Oro uosto posto pareigūnai patikrino viename iš Vilniaus oro uosto terminalų laikomą pusės tonos svorio krovinį. Jis buvo deklaruotas kaip pirties muilas, tačiau paaiškėjo, kad tai – kaljano rūkymui skirtas tabakas.

Vilniaus oro uosto posto muitininkai, vertindami riziką, patikrino pirmadienio vakarą lėktuvu iš Jungtinių Arabų Emyratų atkeliavusį ir Oro uosto terminalo sandėlyje saugotą krovinį.

Kaip pranešė muitinė, pateiktuose dokumentuose buvo nurodyta, kad siuntinyje gabenamas pirties muilas, o praplėšus dėžes pasirodė, kad jose – nedideli rankų plovimo pastos pakeliai. Tačiau atplėšus ir šiuos pakelius, paaiškėjo, kad juose supakuotos visai kitos, akcizais apmokestinamos prekės – kaljano rūkymui skirti tabako gaminiai. 510 kilogramų svorio krovinio vertė – 12 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių