V. Jakutienės vyras už grotų praleis 10 metų

  • Teksto dydis:

Teismas penktadienį kaltu dėl narkotikų kontrabandos, taip pat neteisėto disponavimo dideliu narkotikų kiekiu kaltu pripažino Vitos Jakutienės-Pliadytės vyrą Justą Jakutį. Jam skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Teismas nuosprendžiu pripažino, kad įvykdyti labai pavojingi nusikaltimai visuomenei, žmonių sveikatai ir gyvybei, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Raimonda Jagminaitė.

Vyras pripažintas įvykdęs šešis tyčinius nusikaltimus, o pas jį aptiktas narkotikų kiekis tris kartus viršija didelio narkotikų kiekio ribą.

J. Jakutis išteisintas tik dėl neteisėto savo sutuoktinės Vitos Jakutienės-Pliadytės sekimo.

Bylos duomenimis, vyras kojinėje į Švediją bandė nugabenti 4,5 gr. miltelių, kuriuose buvo heroino ir, kaip įtaria prokuratūra, turėjo tikslą šiuos kvaišalus platinti.

2014 metais vilnietį demaskavo Švedijos oro uosto pareigūnai, kai jis atskrido į Stokholmą ir ėjo pro oro uosto patikros punktą.

Kaip žurnalistams yra sakęs prokuroras Tomas Uldukis, koks buvo grynasis kiekis narkotiko milteliuose, kuriuos J. Jakutis kojinėje gabeno į Švediją, nenustatyta, nes šios šalies pareigūnai narkotinę medžiagą sunaikino. Švedijos pareigūnams pakanka nustatyti narkotikų rūšį. Tuo metu Lietuvoje tiriamas ir narkotinės medžiagos grynasis kiekis.

„Mes bylą gavome iš Švedijos. Narkotinė medžiaga buvo sunaikinta Švedijos ekspertų. Jie (švedų specialistai) neatlieka gryno kiekio medžiagos tuose milteliuose (nustatymo)“, – sakė kaltintojas.

J. Jakučiui taip pat inkriminuotas neteisėtas disponavimas 387 gr. gryno kokaino. Įstatymas tokį kiekį priskiria prie labai didelio kvaišalų kiekio. Be to, vyro garaže buvo rasta apie penki gramai kanapių. Vyras taip pat nuteistas už neteisėtą disponavimąs revolveriu ir šaudmenimis. Per kratą jo namuose buvo rastas neteistai laikomas ginklas ir šaudmenys.

J. Jakutis kurį laiką buvo suimtas, tačiau dabar jis paleistas į laisvę sumokėjus 15 tūkst. eurų užstatą.

Byloje buvo dar vienas įtariamasis, tačiau pastarajam byla nutraukta, kadangi pareigūnai nesurinko svarių įrodymų jo kaltei pagrįsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kurmis

kurmis portretas
vel šers narkotikais jaunimą

idomu

idomu portretas
idomu kodel toki paleido uz uzstata o kai nesugaus kas atsakys tik ne kas pasirase paleidima uz uzstata juk tokie yra nakalti o tik netycia apsiriko
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių