Už sukčiavimą iš bendrovės direktoriaus priteisti 2 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas dėl sukčiavimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo kaltu pripažino bendrovės direktorių.

Kaip pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), iš bendrovės „Centro klubas“ vadovo Arūno Strolio priteisti 2 mln. eurų, paskirta laisvės atėmimo dviem metams bausmė, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui.

Teismas taip pat tenkino Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos civilinį ieškinį ir iš A.Strolio priteisė 1 mln. 492 tūkst. eurų, patenkinus Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) civilinį ieškinį valstybės naudai priteista 564 tūkst. eurų. Teismas yra apribojęs nuosavybę į verslininko turtą – žemės sklypą, esantį Molėtų rajone, ir „Centro kubui“ priklausančias patalpas Vilniuje, Bokšto gatvėje.

FNTT pareigūnai, tikrindami Valstybinės mokesčių inspekcijos pateiktą informaciją, nustatė, kad laikotarpiu nuo 2010 metų kovo iki 2014 metų gegužės bendrovės „Centro kubas“ direktorius, negalėdamas iš asmeninių lėšų grąžinti bankui paimto asmeninio kredito, per tris kartus pardavė didelės vertės „Centro kubo“ nekilnojamąjį turtą, už kurį gavo daugiau kaip 13 mln. litų (3,8 mln. eurų), ir šiais bendrovės pinigais padengė asmeninę paskolą. Tokiu būdu A.Strolis gavo asmeninę naudą iš „Centro kubo“ lėšų už daugiau kaip 3,8 mln. eurų sumą, nuo kurios bendrovė privalėjo apskaičiuoti, deklaruoti ir sumokėti į valstybės biudžetą beveik apie 2 mln. eurų mokesčių sumą.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad A.Strolis, siekdamas išvengti apskaičiuotų ir deklaruotų mokesčių sumokėjimo į valstybės biudžetą ir nuslėpti gautą asmeninę naudą, suklastojo „Centro kubo“ mėnesinę ir metinę pajamų mokesčio ir Privalomojo sveikatos draudimo įmokų nuo A klasės pajamų deklaracijas už 2010 metus. Jose verslininkas sąmoningai įrašė mažesnes su darbo santykiais susijusias A klasės išmokas ir šias suklastotas deklaracijas elektroniniu būdu pateikė VMI. Taip pat ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad A.Strolis, siekdamas išvengti mokesčių sumokėjimo, tvarkė apgaulingą apskaitą: nefiksuodavo dalies pardavimo pajamų, nepildė privalomų registrų ir nuo 2012 metų nebeteikė VMI privalomų deklaracijų, nors inspekcija įteikė priminimą dėl deklaracijų pateikimo.

Vilniaus apylinkės teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IK

IK portretas
Kada Lietuvoje sukciai sedes kalejime su pilna turto konfiskacija?!

tai

tai portretas
kgb valdymo metodai/bei svoih ctoby cuzyje bojalis/

NE TIK JIS

NE TIK JIS portretas
Uspaskih nesumokėjo daugiau. Ir ka ? -- nieko, isgrauzkit !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių