Už pelnymasi iš prostitucijos klubuose – lygtinės bausmės ir baudos

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį pelnymosi iš prostitucijos baudžiamojoje byloje. Šeši asmenys pripažinti kaltais - jiems skirtos laisvės atėmimo bausmės, jų vykdymą atidedant, bei piniginės baudos.

Skirdamas bausmę teismas pabrėžė, kad nuo 2008 metų, kada buvo padaryti nusikaltimai, kaltinamieji nepadarė naujų nusikaltimų, sukūrė šeimas, turi mažamečius vaikus.

Vilnietė Anželika Zajančkovskaja pripažinta kalta dėl merginų įtraukimo į prostituciją ir pelnymosi iš jų prostitucijos. Jai skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant dvejiem metams.

Teismas paskelbė, kad bausmės atidėjimo laikotarpį moteris negalės išvykti iš gyvenamosios vietos be bausmės atidėjimą prižiūrinčios institucijos žinios, taip pat negalės lankytis naktiniuose klubuose.

Tačiau A.Zajančkovskaja buvo išteisinta dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo. Teismas nusprendė, kad ji nepadarė veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Vilnietė taip pat buvo išteisinta dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo, neįrodžius, kad dalyvavo šiame nusikaltime.

Iš A.Zajančkovskajos teismas teismas konfiskavo 12 742 eurus, kaip gautus iš nusikalstamos veikos.

Už pelnymasi iš merginų prostitucijos ir kitus nusikaltimus nuteistas ir Aleksandras Achremovas. Jis nubaustas tokia pat bausme, kaip ir A.Zajančkovskaja.

Kiti keturi nuteistieji gavo  pinigines baudas, iš jų konfiskuoti nusikalstamu būdu gauti pinigai.

Dviejų nukentėjusiomis pripažintų prostitučių, Valstybinės mokesčių inspekcijos bei „Sodros“ ieškiniai palikti nenagrinėti.

Teisėja Regina Pocienė sakė, kad nagrinėjant bylą pilnai pasitvirtino, nuteistieji, veikdami organizuotoje grupėje, turėjo tikslą pelnytis iš kitų asmenų prostitucijos.

Pasak teisėjos, A.Achremovas su A.Zajančkovskaja paskyrė bendrovių direktoriais Eriką Jemiljanovą ir Dmitrijų Čainikovą, kad jie, veikdami pagal jų nurodymus, kontroliuotų administratorius, kurie privalėjo rinkti mokesčiu iš asmenų, kuriems merginoms teikė seksualines paslaugas už atlygį.

Nustatyta, kad prostitučių veiklą kontroliavo A.Zajančkovskaja - ji skirdavo merginoms baudas, kontroliavo aprangą. Merginos į prostituciją įsitraukė savo noru, prievarta jų atžvilgiu nebuvo naudojama.

Viena valanda su prostitutėmis kainuodavo apie 289 eurus. Merginoms atitekdavo nuo 78 iki 115. Likusi dalis atitekdavo organizuotos grupės nariams. Iš septynių merginų viena buvo nepilnametė.

Byla teismą pasiekė dar 2011 metais, jos nagrinėjimas užtruko dėl teisėjų kaitos, nukentėjusiųjų paieškų.

Kaip skelbė Policijos departamento, grupuotė veikė 2008-2010 metais, ji buvo prisidengusi dviejų įregistruotų uždarųjų akcinių bendrovių veikla. Šioms bendrovėms priklausė žinomi sostinės naktiniai klubai „Eden Club“, „Eden Club Gold“, „Eden Club 3“, „Waterworld“.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai nustatė šios organizuotos grupuotės sukurtą nusikalstamu būdu gautų pinigų legalizavimo mechanizmą. Reikšmingą pagalbą, nustatant nusikalstamų būdu gautus pinigus ir jų legalizavimą, suteikė Valstybinė mokesčių inspekcija.

Ikiteisminį tyrimą dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos ir įtraukimo į prostituciją, apgaulingos buhalterinės apskaitos, nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo kontroliavo Generalinės prokuratūros ir Vilniaus apygardos prokurorai.

Bylos duomenimis, naktiniuose klubuose buvo nustatyta atsiskaitymo už merginų teikiamas seksualines paslaugas sistema ir įkainiai, kurie naktinių klubų meniu „Eden Club Naktinis klubas“ užmaskuotai buvo įvardyti kaip „privatus šokis“. Viena valanda kainavo ne mažiau 289 eurus, viena valanda „privatus šokio su džiakuzi vonia“ - ne mažiau kaip 434 eurų, „Escort“ paslauga - 1 valanda ne mažiau kaip 130 eurų.

Organizuotos grupės nariai taip pat nustatė pajamų, gautų iš merginų prostitucijos skirstymo tvarką - naktinių klubų administratoriai dalį atskaičiuodavo merginoms, teikiančioms seksualines paslaugas, ir ne mažiau kaip du procentus pasilikdavo sau. Likusi prostitucijos pajamų dalis pasilikdavo klubų patalpose, kuri buvo kaupiama neoficialioje kasoje.

Pasak policijos, nusikaltimus vykdė organizuota grupė, kuriai priklausė 13 asmenų. Dėl šios grupuotės septynių narių tyrimas anksčiau buvo išskirtas į atskirą tyrimą ir jie buvo nuteisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių