Už kaimyno nužudymą nuteistas buvęs policininkas nori švelnesnės bausmės

  • Teksto dydis:

Už kaimyno nužudymą septynerių metų laisvės atėmimo bausme nuteistas buvęs kelių policijos tyrėjas Audrius Naudžiūnas teigia, kad įvykis nėra tyčinis nusikaltimas ir tebuvo nelaimingas atsitikimas – žudyti draugo jis neketino.

„Tai buvo nelaimingas atsitikimas ir mano neapdairumas, pilnai neįsitikinus, kad ginklas saugus. Apkaba buvo ištraukta. Pamoka iki gyvenimo pabaigos dėl elgesio su ginklais“, – Apeliaciniame teisme trečiadienį sakė 47 metų A.Naudžiūnas.

Tai buvo nelaimingas atsitikimas ir mano neapdairumas, pilnai neįsitikinus, kad ginklas saugus. Apkaba buvo ištraukta. Pamoka iki gyvenimo pabaigos dėl elgesio su ginklais.

Nelaimė įvyko 2015 metų kovo 21 dienos vakarą A.Naudžiūno motinos namuose Vilniuje, Gerosios Vilties gatvėje. Vaikystės draugas Tomas Paškevičius paprašė parodyti A.Naudžiūno pistoletą PM. Nuosprendyje rašoma, kad A.Naudžiūnas T.Paškevičių nužudė konflikto metu vienu šūviu į galvą.

Rugpjūčio 31 dieną Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu buvęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Nusikalstamų veikų eismo saugumui tyrimo skyriaus vyresnysis tyrėjas buvo pripažintas kaltu ir nuteistas dėl tyčinio nužudymo.

Teismas jam minimalią laisvės atėmimo bausmę skyrė todėl, kad jis jau atlygino didelę dalį turtinės žalos artimiesiems ir visą žalą Vilniaus teritorinei ligonių kasai. Per 23 tarnybos metus pareigūnas buvo kelis kartus skatintas už nepriekaištingą tarnybą ir gerus darbo rezultatus, yra teigiamai charakterizuojamas, tarp medžiotojų žinomas kaip brandus, išprusęs, išmanantis medžioklę reglamentuojančius teisės aktus.

Nors buvo skirta minimali bausmė, nuteistasis ir jo advokatai su šiuo nuosprendžiu nesutiko ir parašė skundą Apeliaciniam teismui.

A.Naudžiūnas mano, kad gali būti nuteistas tik už neatsargų gyvybės atėmimą. Gynėjų manymu, vyras gali būti atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Nukentėjusiomis byloje pripažintoms nušauto vyro žmonai ir dukrai priteista po 25 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo ir 4 tūkst. eurų turtinei žalai atlyginti. Nuteistasis prašo priteistą žalą sumažinti.

Apeliacinis teismas, nagrinėdamas nuteistojo skundą, dar kartą apklausė įvykio metu bute buvusią A.Naudžiūno motiną Zofiją Naudžiūnienę.

80-metė teismui pasakojo, kad įėjusį kambarį rado už galvos susiėmusį sūnų, ant žemės gulėjo pistoletas.

Teismas liudytoja apklausė ir nužudytojo našlę Ramutę Paškevičienę.

Ji prisiminė Z.Naudžiūnėnės žodžius:, „žiūrėk, ką padarė šitas beprotis“. R.Paškevičienė dar paklausė, ar jos vyras nenusišovė pats.

„Ne, Ramune, aš jį nušoviau“ , – tada atsakė A.Naudžiūnas. Našlė prisiminė, kad Z.Naudžiūnienė pasakojo du kartus iš girtaujančių vyrų atėmusi raktą nuo seifo, kuriame laikomas pistoletas ir medžiokliniai ginklai.

A.Naudžiūnas teismu teigė, kad dabar negali patvirtinti, kad būtent tokius žodžius tada pasakė našlei – jis patyrė didelį stresą.

Teismas sprendimą skelbs kitų metų sausio 16 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zmogzudys

zmogzudys portretas
yra zmogzudys ir specialybe cia neprieko /tai megstamas prezidentes posakis/....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių