Už dokumentų klastotę albanui gresia 4 metai nelaisvės

  • Teksto dydis:

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė Albanijos pilietį, kuris pasinaudodamas suklastotais itališkais dokumentais bandė išskristi į Airiją.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), penktadienį Vilniaus oro uoste pareigūnams tikrinant reisu į Belfastą susiruošusių keleivių dokumentus, vienas skrydžio laukiantis asmuo pateikė seno pavyzdžio itališką asmens tapatybės kortelę, esą išduotą 23-ejų šios šalies piliečiui.

Dokumentas pareigūnams pasirodė įtartinas, todėl kortelė pradėta tyrinėti detaliau.

Keleiviui tai nepatiko ir jis vis ragino pareigūnus kuo greičiau leisti jam eiti toliau, mat gali nespėti į lėktuvą. Į Airiją šis vyras neišvyko, nes pasieniečiai nustatė, kad pateikto dokumento blankas yra vogtas, o tapatybės kortelė – klastotė. Keleivio buvo paklausta, gal jis turi dar kokį nors dokumentą. Šis pasieniečiams pateikė ir itališką vairuotojo pažymėjimą, kuris taip pat buvo to paties 23-ejų metų asmens.

Pareigūnai nustatė, kad ir šis dokumentas yra visiška klastotė.

Asmuo prisipažino esąs Albanijos pilietis. Jis turėjo savo šalies pasą, išduotą 23-ejų šios šalies piliečiui. Dokumentas ‒ tikras.

Gresia kalėjimas

Oro uosto pasieniečiai išsiaiškino, kad šis vyras išvakarėse, ketvirtadienį, į Vilnių atskrido iš Italijos miesto Bergamo. Kadangi tai Šengeno erdvės vidaus reisas, juo vykstančių asmenų dokumentų kontrolė neatliekama nei Italijoje, nei Lietuvoje. Albano bandymas pasinaudoti klastotėmis aiškintinas tuo, kad vystant į Airiją Italijos piliečiams jokių papildomų dokumentų ar vizos nereikia. Su tikruoju Albanijos pasu užsienietis į Airiją galėtų patekti tik turėdamas vizą.

Italu prisistačiusį vyrą oro uosto pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Labai panašų atvejį Vilniaus oro uoste pasieniečiai išaiškino ir sausio gale. Tuomet iš Vokietijos vidaus reisu atvykęs Sirijos pilietis bandė pasinaudoti svetimu pasu ir išskristi į Liverpulį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bokis

Bokis portretas
Deportuoti per 24 valandas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių