Ukrainiečiai kontrabanda į Lietuvą bandė įvežti 30 tūkst. JAV dolerių

  • Teksto dydis:

Vilniaus teritorinėje muitinėje sulaikyti 30 tūkst. JAV dolerių (26,7 tūkst. eurų), kuriuos, nepateikdami muitinės kontrolei, į Lietuvą ketino įvežti du Ukrainos piliečiai.

Po vidurnakčio ketvirtadienį du vidutinio amžiaus ukrainiečiai į Medininkų kelio postą atvyko automobiliu BMW žaliuoju kanalu.

Užsieniečių pasiteirauta, ar jie neturi privalomų muitinei pateikti prekių ar didelio kiekio grynųjų pinigų.

Muitininkams nurodžius, vyrai užpildė Grynųjų pinigų deklaracijas, jose nurodė, kad turi nedidelį, asmeniniams poreikiams skirtą kiekį pinigų. Pareigūnams įtarimus sukėlę piliečiai įspėti, kad bus tikrinami deklaracijose pateikti duomenys bei atliekama detali automobilio apžiūra.

Kaip pranešė Vilniaus teritorinė muitinė, vos pradėjus BMW apžiūrą, automobilyje aptiktas paketas – lipnia juosta apvyniotas maišas, kuriame supakuota 15 tūkst. JAV dolerių. Tęsiant patikrą, pas vieną iš piliečių kišenėje aptiktas dar vienas, šįkart popierinis, paketas. Jame taip pat supakuota 15 tūkst. JAV dolerių.

Dėl kontrabandos Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Lietuvos muitinė primena, kad iš trečiųjų šalių atvykstantys ar į jas išvykstantys asmenys gabenamą 10 tūkst. eurų ar didesnę grynųjų pinigų sumą privalo deklaruoti muitinės pareigūnams. Muitinė vykdo gabenamų grynųjų pinigų kontrolę siekiant užkirsti kelią pinigų plovimui, teroristų finansavimui, neteisėtam grynųjų pinigų, gautų iš nelegalios veiklos, gabenimui.


Šiame straipsnyje: pinigaikontrabandamuitinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
kas cia blogo ? juk vaikai atsiuncia is uzsienio tukstancius ant ko Lietuva laikosi tai visiem gerai . tai kuo skiriasi sie pinigai nuo anu? juk pinigai nekvepia matai valdininkeliams pavydu is kur jie tai nieko negalvodami zmogu apvagina kad butu priezastis zmogu apvogti ir dar nuskriausti /pasodinti/ tai va kokioje /demokratijije/ mes gyvename....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių