Turto prievartavimo byloje nuteisti du broliai

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį turto prievartavimo byloje kalėti nuteisė du brolius Butkus.

36 metų Antanas Butkus, ekspremjero Gedimino Vagnoriaus dukters buvęs gyvenimo draugas, kalės aštuonerius metus. Vyras nuosprendį išklausė būdamas suimtas.

A.Butkaus brolis 34 metų Leonas Butkus kalės šešerius metus, jis iki nuosprendžio įsiteisėjimo laikomas laisvėje.

Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinusi du vyrai, o civiline ieškove - moteris, kuri pasirašė skolos vekselį. Dėl kaltinimų, susijusių su šios moters epizodu, L.Butkus buvo išteisintas, nesant jo kaltės įrodymų. Be to, moteris teisme atsiėmė pareikštą civilinį ieškinį.

Nuosprendis nėra galutinis - jis dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Ikiteisminio tyrimo metu nukentėjusysis Andrejus Jarmalovičius pareigūnams pasakojo, kad po motinos mirties paveldėjo brangų namą ir žemės sklypą Vilniaus rajone, Rudaminos seniūnijoje.

2010 metais jam einant pro Vilniaus geležinkelio stotį, vyrą sustabdė du nepažįstamieji ir paprašė eiti kartu. A.Butkus jo klausinėjo, ar nenori parduoti savo sklypo. AJarmalovičius nesutiko, nes jau buvo sutaręs su kitais žmonėmis. Po kelių dienų A.Butkus vėl pasiūlė užeiti į kioską, davė išgerti alkoholio, o kai vyras apsvaigo, pajuto dūrį į ranką, prarado sąmonę. A.Jarmalovičius atsibudo kažkokiam name. Čia gavo tik vandens, jam į veną leido kažkokius vaistus. Nukentėjusysis pasakojo, kad broliai Butkai jam davė pasirašyti kažkokius dokumentus.

Vyrui pavyko pabėgti, tačiau laisvėje jis patyrė kitų asmenų smurtą, jam deginti plaukai, jis daužytas plaktuku.

Vėliau nukentėjusysis buvo suimtas, nes įsiteisėjo jam paskelbtas nuosprendis. Vyras sakė, kad įkalinimo įstaigoje buvo sumuštas, kiti kaliniai jam priekaištavo, kad įskundė policijai brolius Butkus. Vėliau A.Jarmalovičius savo pasakojimu išsižadėjo.

Kitas asmuo buvo atvežtas į kaimą Šalčininkų rajone, nors jam buvo žadėtas darbas užsienyje. Vyrui nemokėjo už darbą, jis nušalo vienos kojos pirštus. Vyras yra pasakojęs, kad A.Butkus jam pareiškė žinąs, kad šis turi du butus ir vieną turi perrašyti jam, kad jie neatitektų valstybei. Vėliau jis buvo nuvežtas pas notarą dokumentams pasirašyti. Šis nukentėjusysis jau yra miręs.

Moteris, dėl kurios epizodo L.Butkus buvo išteisintas, buvo sumokėjusi pinigus už savo svainio gyvenimą Šalčininkų rajone, pasak jos, A,Butkus liepė jai pasirašyti 10 tūkst. litų (2,8 tūkst. eurų) vekselį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių