Į areštinę uždarytas policininkas, įtariamas paėmęs tūkstančio eurų kyšį

Trakų rajono policininkas įtariamas paėmęs tūkstančio eurų kyšį, kad būtų nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo susidoroti, pirmadienį pranešė Imuniteto tarnybos viršininkas Elanas Jablonskas.

„Praėjusį ketvirtadienį buvo sulaikytas Trakų policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėjas su įkalčiais, jis medžioklės metu galimai paėmė tūkstančio eurų kyšį už tai, kad būtų nutrauktas ikiteisminis tyrimas“, – žurnalistams sakė pareigūnas.

Pasak jo, tyrimas pradėtas maždaug prieš mėnesį, kai į policiją kreipėsi pilietis, informavęs, kad pareigūnas iš jo rengiasi paimti kyšį.

„Buvo susitarimas, ko pasekoje įvykdytas reikalavimas – perduoti pinigai, pinigai rasti“, – pridūrė E. Jablonskas. Įtariamojo tapatybės Imuniteto tarnybos vadovas sakė neatskleisiąs dėl nekaltumo prezumpcijos reikalavimų.

Trakų pareigūnas pažįstamam vyrui teigė už atlygį galįs padėti nutraukiant ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo susidoroti. 13 metų policijoje dirbantis įtariamasis žadėjo dėl tyrimo nutraukimo paveikti kitą Trakų rajono pareigūnę.

„Tyrimas, kuris pradėtas pareiškėjo (pranešusio apie kyšio reikalavimą – BNS) atžvilgiu, jį atlikinėjo kita ikiteisminio tyrimo tyrėja, ji apklausta specialiąja liudytoja, tačiau pakankamų duomenų, įrodymų, kad ji buvo prisidėjusi prie šios korupcinės veiklos, dalyvavo šioje korupcinėje schemoje, mes neturime“, – per spaudos konferenciją sakė Imuniteto tarnybos vadovas.

Pasak jo, minėtas tyrimas dėl grasinimo susidoroti nutrauktas dar iki užfiksuoto kyšio perdavimo, kyšininkavimu įtariamas Trakų policininkas galėjo sukčiauti sąmoningai klaidindamas, kad gali paveikti tyrimą.

„Galimi įvairūs scenarijai, ką rodo kitos praktikos, kiti ikiteisminiai tyrimai, kad dažnu atveju, pareigūnai, turėdami teisinių žinių, galima sakyti, sukčiauja. Suradę asmenį, iš turimų duomenų žinodami, kad tas tyrimas gali būti nutrauktas, sukuria tokias situacijas, sukuria tokias istorijas ir įtikinėja tuos asmenis – šiuo atveju pareiškėją, kad mes galime padaryti įtakos, padėt, tik duokite mums tam tikrą pinigų dalį ir mes sutvarkysime“, – pasakojo E. Jablonskas.

Asmeniui pranešus apie galimą nusikaltimą teisėsaugai, jis pats atsakomybės išvengs.

Įtariamasis pareigūnas nuo pareigų nušalintas šešiems mėnesiams, jam skirtos kardomosios priemonės.

E. Jablonskas teigė, kad 13 metų policijoje dirbantis įtariamasis žadėjo dėl tyrimo nutraukimo paveikti kitą Trakų rajono pareigūnę.

Pasak jo, kyšio paėmimu įtariamas pareigūnas buvo Imuniteto tarnybos akiratyje.

„Jis mums buvo žinomas kaip galimai linkęs į korupcinius atvejus“, – kalbėjo E. Jablonskas.

Policijai apie būsimą nusikaltimą pranešęs asmuo ir įtariamasis buvo vieno medžioklės būrelio nariai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių